• Turkhane Logo

Putin, Erdoğan ile görüşürken Bayraktar SİHA'larını gündeme getirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan telefonda bir görüşme yaptı.

22:54 03 Aralık 2021 Cuma
Putin, Erdoğan ile görüşürken Bayraktar SİHA'larını gündeme getirdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan telefonda bir görüşme yaptı.


Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi.

Görüşmede Putinin Ukraynanın Türk yapımı SİHAlar ile provokatif eylemler yaptığı yönünde bir aktarımda bulunduğu öğrenildi.


Kremlinden yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan, Minsk anlaşmalarına ve Normandiya formatındakiler de dahil Donbassyla ilgili diğer anlaşmalara uyulmasının önem taşıdığını vurguladı.

Görüşmenin Türk tarafının inisiyatifiyle yapıldığını belirten Kremlin, Putin, Kievin Minsk anlaşmalarının bozulmasına yönelik yıkıcı bir çizgi izlemeye devam ettiğine dikkat çekti. Bayraktar tipi silahlı insansız hava araçlarının kullanılması da dahil Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin çatışma bölgesindeki provokatif eylemleri bunu doğruluyor. Kievin Donbassa güç yoluyla müdahale etme girişimlerinden vazgeçmesi gerektiğinin altı çizildi ifadelerini kullandı.

Suriye konusunda bu ülkenin istikrara kavuşması ve barış sürecinin başlatılması amacıyla yürütülen işbirliği seviyesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Putin ve Erdoğan, Rus ve Türk askerlerin İdlib gerilimi azaltma bölgesinde ve Fıratın doğusunda ortak çalışmalar yürütmeye devam etmesini kararlaştırdı.

Libyada ise BMnin arabuluculuğunda diplomatik çözüm bulunmasının alternatifi olmadığını teyit eden liderler, Libya devletinin yeniden tesis edilmesine ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanmasına katkı sunmasını bekledikleri 24 Aralıktaki genel seçimlerin başarılı bir şekilde yapılmasını umduklarını dile getirdi.

Rusyanın arabuluculuk rolünün önemine dikkat çeken Erdoğan da, Rus-Türk ateşkes kontrol merkezinin imkan ve kabiliyetleri de kullanılarak çabaları daha fazla koordine edilmesinden yana olduklarının altını çizdi.

Son güncelleme: 22:54 03.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı