• Turkhane Logo

Putin beşinci kez aday

Rusya lideri Vladimir Putin'in, 17 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde göreve beşinci kez aday olacağı bildirildi.

13:33 09 Aralık 2023 Cumartesi
Putin beşinci kez aday
Rusya lideri Vladimir Putin'in, 17 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde göreve beşinci kez aday olacağı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin gelecek yıl yapılacak seçimlerde beşinci görev dönemi için aday olacağını söylediği bildirildi.

Rus resmi haber ajansı TASSta yer alan habere göre Putin, söz konusu açıklamayı Anavatanın Kahramanları Günü vesilesiyle Kremlinde düzenlenen törende yaptı. Ukraynadan ilhak edilen Donetsk bölgesinde kurulan halk cumhuriyetinin meclis başkanı Artyom Zhoga tören sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Putine seçimlerde aday olup olmayacağını sorduğunu ve Putinin de olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Reuters haber ajansı da Zhoganın aktardıklarına göre Putinin, Farklı zamanlarda farklı düşüncelere sahip olduğumu gizlemeyeceğim. Ama artık karar verme zamanı. Devlet Başkanlığı görevi için aday olacağım ifadelerini kullandığını kaydetti.

Rusyada parlamentonun üst kanadı Federal Konsey dün yaptığı oylamada, devlet başkanlığı seçimlerinin 17 Mart 2024 tarihinde yapılmasını oy birliğiyle kararlaştırmıştı. Resmi görev süresi 7 Mayısta sona eren Putinin, gelecek hafta yapılması planlanan geleneksel yıl sonu basın toplantısında adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Putin, 1999 yılından bu yana Devlet Başkanı ve Başbakan olarak iktidarı elinde bulunduruyor. 2000, 2004, 2012 ve 2018deki devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak toplamda dört dönem görev yapan Putin, art arda üçüncü kez aday olabilmek için 2020 yılında anayasayı değiştirmişti. Son kamuoyu yoklamaları, Putine desteğin yüzde 80 civarında olduğunu gösteriyor.

Son güncelleme: 13:33 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı