• Turkhane Logo

Putin: Batı'yı vuracak silahlara sahibiz ama Avrupa'ya saldırmayacağız

Rusya lideri Putin, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada

17:57 29 Şubat 2024 Perşembe
Putin: Batı'yı vuracak silahlara sahibiz ama Avrupa'ya saldırmayacağız
Rusya lideri Putin, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadı Duma ile üst kanadı Federasyon Konseyinden oluşan Federal Mecliste yıllık konuşmasını gerçekleştirdi. Batının Rusyanın Avrupaya saldırma niyetinde olduğunu iddia ettiğini belirten Putin, Sputnikin aktardığına göre şu ifadeleri kullandı: 

Yabancı ülkeler vurulması gereken hedefleri kendileri seçiyor ve Ukraynaya asker göndermekten de bahsetmeye başladılar. Müdahalede bulunan ülkelerin karşılaşacakları sonuçlar çok trajik olacak. Onların topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahibiz. Ama Batı, Rusyanın Avrupaya saldıracağını söylüyor. Rusya Avrupaya saldırmayacak. Bu bir saçmalık. Bayağı yalan söylüyorlar.
UZAYA NÜKLEER SİLAH GÖNDERMEYECEĞİZÖte yandan Putin, Moskovanın uzaya nükleer silah yerleştireceğine dair asılsız suçlamaların bulunduğunu, bunun bir aldatmaca olduğunu söyledi. Rusya lideri, Tsirkon deniz bazlı hipersonik taarruz kompleksinin halihazırda muharebe sahasında kullanıldığını, bu sistemin halihazırda faal anımsatarak Sarmat kompleksinin de orduya teslim edildiğini ve yakında Sarmat sistemini de göstereceklerini ifade etti.

MÜDAHALECİLER İÇİN SONUÇLARI TRAJİK OLACAKGazete Duvarda yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun NATO ve AB ülkelerinin Ukraynaya asker göndermesini öngören teklifine yanıt veren Putin, Ukraynaya NATO askeri birlikleri gönderme olasılığından bahsetmeye başladılar. Ancak biz, bir zamanlar ülkemizin topraklarına asker gönderenlerin akıbetini unutmadık dedi. Putin sözlerine, Artık olası müdahaleciler için bunun sonuçları çok daha trajik olacak. Topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımızın da olduğunu anlamalılar açıklamasıyla devam etti. 
NATONUN GENİŞLEMESİNE KARŞI GÜÇLENMELİYİZİsveç ve Finlandiyanın NATOya katılımına ilişkin de konuşan Putin,  batı istikametindeki Rus askeri grubunun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti: NATOnun şu anki doğuya genişleme hamlesi ve İsveç ile Finlandiyanın İttifaka dahil olması bağlamında oluşan tehditleri etkisiz hale getirmek için stratejik batı istikametindeki gruplarımızı ciddi şekilde güçlendirmemiz gerekiyor.

Son güncelleme: 17:57 29.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı