• Turkhane Logo

Protestocular İsrail’den gelen uçağın etrafını sardı

İsrail'den Rusya'ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'ye bir uçak indiği öğrenen kalabalık bir grup Filistin bayraklarıyla havalimanını bastı. Aprona giren protestocular, uçağa girmeye çalıştı.

08:25 30 Ekim 2023 Pazartesi
Protestocular İsrail’den gelen uçağın etrafını sardı
İsrail'den Rusya'ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'ye bir uçak indiği öğrenen kalabalık bir grup Filistin bayraklarıyla havalimanını bastı. Aprona giren protestocular, uçağa girmeye çalıştı.





İsrail’den kalkıp Rusya’ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’ne giden bir uçak, Filistin yanlısı protestocuların İsrail’den gelen yolculara saldırmak amacıyla havaalanına baskınıyla karşı karşıya kaldı.




//#Russia #Dagestan: #Israel #Palestine #Gaza #Hamas #Hezbollah: A Dagestani searches for a Jew inside the planes engine: The commander of the plane that landed in Makhachkala asks passengers not to leave the board:

“There is an angry crowd on the street that does not know… pic.twitter.com/dZYqfbYdyZ— /World News 24 /// (@DailyWorld24) October 29, 2023




“ChP Dağıstan” adlı Telegram kanalı, protestoların “İsrail vatandaşına benzeyen bir kişinin” şehirdeki bir otelin yakınında yürürken görülmesi üzerine başladığını bildirdi.



Rus Echo FM radyosu, Dağıstanlı bir protestocunun “her odaya girdim, herkesi kontrol ettim. Pasaportlara baktım, sonra pasaporttaki yüzün uyup uymadığını görmek için yüzlerine de baktım. Orada [Yahudi] yok kardeşlerim, sadece kışkırtılıyorsunuz. Eve gitmemiz gerek” dediğini aktardı.



Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Mahaçkale Uluslararası Havalimanı’nın dışında toplanan yüzlerce kişinin Filistin bayraklarını salladığı ve İsrail karşıtı sloganlar attığı görülüyor.




/???????????????? ????????: Now, massive pro-Palestinian protests are taking place in Dagestan, Russia.#Gaza #Hamas #Palestine #Israel #CeasefireNOW #starlinkforgaza #غزة_الآن pic.twitter.com/xrSagyuPKi— Globe Eye News (@GlobeEyeNews) October 29, 2023




İsrail merkezli Kanal 12’nin haberinde yolculara uçağın içinde kalmaları talimatı verildiği ve onları korumak için olay yerine çevik kuvvet polisinin çağrıldığı belirtiliyor.




Muslims in Dagestan, Russia carrying Palestinian flags stormed an airport in the city of Makhachkala looking for Israelis who had just landed. pic.twitter.com/10gMs2tXWc— Simon ekpa after Mazi Nnamdi KANU (@EkpaKanu) October 29, 2023




Yerel basında çıkan haberlere göre, bazı protestocular, İsrail vatandaşlarını aramak için havaalanının önündeki arabaları durdurarak sürücü ve yolcuların kimlik belgelerini kontrol ediyordu.




In / Makhachkala, locals storm the airport after a plane from Tel-Aviv arrives. They check passports, looking for Israelis. The police don’t interfere. #Israel #IsraelPalestine pic.twitter.com/2mnTBiq1kK— olexander scherba (@olex_scherba) October 29, 2023




Kremlin’e yakın İzvestia gazetesinin haberine göre, piste koşan bir grup uçağın etrafını sarıp kanatlarından birine atladı. Sosyal medyada paylaşılan başka bir videoda, piste giren eylemcilerin bir uçak teknikerine “bize Yahudilerin nerede olduğunu söyle” dediği duyuluyor.



Rusya’nın sivil havacılık kurumu, güvenlik ihlali nedeniyle Mahaçkale Uluslararası Havalimanı’na gidiş-dönüş tüm uçuşların geçici olarak askıya alınacağını duyurdu.



Rusya Soruşturma Komitesi’nin Dağıstan şubesi, protestoculara 15 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek bir suç olan “halkı kin ve nefrete sürükleme” suçlamasıyla dava açtığını söyledi.



İsrail başbakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in “Rus emniyet yetkililerinden, nerede olurlarsa olsunlar tüm İsrail vatandaşlarının ve Yahudilerin güvenliğini korumalarını ve Yahudilere yönelik vahşi kışkırtmalara karşı kararlılıkla hareket etmelerini beklediği” ifade edildi.



Gelen ilk haberlere göre havalimanında herhangi bir yaralanma veya tutuklama olmadı.

Son güncelleme: 08:25 30.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı