• Turkhane Logo

Prigojin'in ölümü ile ilgili sis perdesi aralanıyor

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin'e ait olduğu iddia edilen bir lüks yatın, 23 Ağustos'ta uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından satışa çıkarılmak üzere bir ilan sitesinde yayınlandığı bildirildi.

14:02 26 Ağustos 2023 Cumartesi
Prigojin'in ölümü ile ilgili sis perdesi aralanıyor
Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin'e ait olduğu iddia edilen bir lüks yatın, 23 Ağustos'ta uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından satışa çıkarılmak üzere bir ilan sitesinde yayınlandığı bildirildi.

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojinin uçak kazasının meydana geldiği 23 Ağustos günü, bir ilan servisi olan Avitoda 2005 yapımı Astondoa 122 glx modeli bir yatın ilanda yer aldığı bildirildi.



Fontanka gazetesine göre, 275 milyon ruble değerindeki benzer bir yatın mülkiyeti daha önce Prigojine aitti. Gazeteye konuşan kaynaklar, yatın şu anda Karadenizde olduğunu ve bir tüzel kişiliğe ait olduğunu söyledi.

Satış ilanının bir ay önce serviste yer aldığı, ancak daha sonra kaldırıldığı kaydedildi. O dönemde bazı medya kaynaklarının, yatın Prigojine ait olduğunu ve kendisinin de mal varlığını satmaya başladığını bildirdiği ifade edildi.



BENZER BİR YAT ABD YAPTIRIM LİSTESİNDE
Yatın, Prigojine ait olduğuna dair doğrudan resmi bir teyit olmadığı belirtilen haberde, ancak Prigojinin 2018 ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlanmasının ardından benzer özelliklere sahip 2005 yapımı İspanyol Astondoa 122 glx modeli bir yatın ABDnin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.

Yatın, daha önce 2014 yılında satıldığı, bundan önce de fotoğraflarının internette yayınlandığı kaydedilirken, 2013 yılında da ilan sitelerinin ST Vitaminin bakım ve onarımdan geçtiğini yazdığı belirtildi.

Gemilerin hareketleri ve limanlardaki mevcut konumları hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlayan Marinetraffic web sitesine göre, ST Vitamin adı verilen yatın 2019 yılında Karadenizde bulunuyordu.



YATTA PUTİN VE ŞOYGUNUN FOTOĞRAFLARI ASILI
İlan fotoğraflarına bakıldığında, lüks yatın birkaç yatak odasının olduğu ve salonda var Kırım haritası ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygunun fotoğraflarının duvara asıldığı görülüyor.

Daha önce Alman basını, Prigojinin mal varlığı kapsamında 2 milyon euro değerinde özel bir Hawker uçağına, 6 milyon euro değerinde Sankt Vitamin adlı bir yata, Karadeniz yakınlarında 100-150 milyon euro değerinde bir malikaneye ve geniş bir araba filosuna sahip olduğunu yazmıştı.

NE OLMUŞTU?
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 23 Ağustosta ülkenin batısında yer alan Tverda özel jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), düşen uçakta ölenlerin arasında Wagnerin kurucusu Yevgeniy Prigojin ve üst düzey Wagner mensuplarının bulunduğunu duyurmuştu.

24 Haziranda Moskovaya karşı silahlı isyan başlatan Prigojinin hareketi, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenkonun araya girmesiyle sona ermişti.

Son güncelleme: 14:02 26.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı