• Turkhane Logo

Polonya Ukrayna'dan tahıl ithalatını yasaklayacak

Polonya hükümeti, Ukrayna'dan tahıl ve diğer gıda ürünlerinin ithalatını yasaklama kararı aldı.

11:10 16 Nisan 2023 Pazar
Polonya Ukrayna'dan tahıl ithalatını yasaklayacak
Polonya hükümeti, Ukrayna'dan tahıl ve diğer gıda ürünlerinin ithalatını yasaklama kararı aldı.

İktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi Lideri ve Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski, bu kararın Polonyanın tarım sektörünü korumak için alındığını söyledi.

Cumartesi günü parti kongresinde konuşan Kaczynski, Bugün hükümet Ukraynadan tahılın yanı sıra  düzinelerce başka gıda türünün de Polonyaya girişini ve ithalatını yasaklayan bir düzenleme yapmaya karar verdi. dedi.

Düzenlemede ithalat yasağı getirilen ürünlerin listesine yer verileceğini belirten Başbakan Yardımcısı, Tahıldan bala kadar çok fazla ürün yer alıyor. ifadelerini kullandı.

Polonyanın Ukraynanın değişmez dostu ve müttefiki olduğunu ve öyle de kalacağını söyleyen Kaczynski, Onu destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Ancak vatandaşlarının menfaatlerini korumak her devletin görevidir. şeklinde konuştu.

Avrupa Birliğinde üretilenlerden çok daha ucuz fiyatlarla satılan büyük miktarlarda Ukrayna tahılı, lojistik sıkıntılar nedeniyle Orta Avrupada kalıyor. Ukrayna ürünleri, Polonya gibi ülkelerdeki yerel üreticilerin satışlarını ve tahıl fiyatlarını da etkiliyor.

Bu durum, sonbaharda sandığa gidecek Polonyada siyasi bir sorun haline gelmişti.

Kaczynski, Polonyanın tahıl sorununun çözümü için Ukrayna ile görüşmelere başlamaya hazır olduğunu ve Ukraynanın hükümetin kararlarından haberdar edildiğini söyledi.

Son güncelleme: 11:10 16.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı