• Turkhane Logo

Polis, ünlü gazeteciyi yanlışlıkla öldürmüş!

Kenya polisi, başkent Nairobi'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Pakistanlı gazeteci ve televizyon programı sunucusu Arşad Şerif'in polis tarafından

10:55 25 Ekim 2022 Salı
Polis, ünlü gazeteciyi yanlışlıkla öldürmüş!
Kenya polisi, başkent Nairobi'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Pakistanlı gazeteci ve televizyon programı sunucusu Arşad Şerif'in polis tarafından

Siyasate müdahale ettiği gerekçesiyle Pakistan ordusunu sert ifadelerle eleştiren ülkenin önde gelen gazeteci ve televizyon programı sunucusu Arşad Şerif, 24 Ekimde Kenyanın başkenti Nairobide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Euronewsin haberine göre, Polis, Magadi bölgesinden Nairobiye aracıyla seyahat ederken vurularak ölen Pakistanlı gazeteci Şerifle ilgili açıklama yaptı.



Açıklamada, Şerifin bulunduğu aracın, çocuk kaçırma olayına karışan araca benzediği ve kontrol noktasında Dur ihtarına uymaması nedeniyle polis tarafından ateş açıldığı kaydedildi.

Şerifin, polis tarafından yanlışlıkla açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Polisin dur ihtarına uymadılar ve aracın hızını artırdılar. Polis ateş açtı ve araç devrildi. ifadeleri kullanıldı.


Şerifin araçta bulunan kardeşi Khurram Ahmedin sağlık durumuyla ilgili bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Açıklanan ilk bulgulara göre Şerif, başına arka kısımdan isabet eden bir mermi ile yaşamını yitirdi.

Pakistanlı gazeteci Kenyada öldürüldü

Pakistanlı gazeteci ve televizyon programı sunucusu Şerif, Nairobide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
Gazetecinin ölümünün ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakan Şahbaz Şerif ve eski Başbakan İmran Han başta olmak üzere çok sayıda kişi taziye mesajı yayımlamıştı.

Şerifin çok sayıda meslektaşı da sosyal medyada gazetecinin öldürülmesinden duydukları üzüntüyü ifade etmişti.

Bazı gazeteciler ise Şerifin ölümünden hükümeti ve orduyu sorumlu tutmuştu.

Eski Başbakan İmran Hanın sıkı destekçisi olan Şerif, Şahbaz Şerif hükümetini ve orduyu sert dille eleştirmesiyle biliniyordu.

ARY News televizyonunda İmran Hanın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinin Özel Kalem Müdürü Şahbaz Gill ile gerçekleştirdiği programın ardından hakkında işlem başlatılan Şerif, bu gelişme sonrası ağustosta Londraya gitmişti.

Şerifin neden Kenyaya gittiği ise henüz netlik kazanmadı.

Son güncelleme: 10:55 25.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı