• Turkhane Logo

Pistten çıkan ve nehre sürüklenen 'sabıkalı' uçakta 'mucize'

ABD'nin Florida eyaletinde bir uçak pistten çıkarak nehre sürüklendi. Mucize eseri kazada yaşamını yitiren olmazken iki kişi hafif şekilde yaralandı.

20:23 04 Mayıs 2019 Cumartesi
Pistten çıkan ve nehre sürüklenen 'sabıkalı' uçakta 'mucize'
ABD'nin Florida eyaletinde bir uçak pistten çıkarak nehre sürüklendi. Mucize eseri kazada yaşamını yitiren olmazken iki kişi hafif şekilde yaralandı.





Daha önce de Boeingin 737 tipi iki uçağı Endonezya ve Etiyopyada düşmüş yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Ardından Boeing bir açıklama ile uçaklardaki teknik sorunları kabul etmiş ve bir güncelleme ile meselenin çözüleceğini duyurmuştu. Çok sayıda ülke, Boeingin sözkonusu modelinin uçuşlarını askıya almıştı.


Floridadaki olayda, Boeing 737 tipi uçak inişe geçtiği sırada pistten çıktı ve nehre sürüklendi. Polis tarafından çekilen fotoğraflarda uçağın nehir üzerindeki görüntüsü ve yolcuların tahliyesi görülüyor.

Kübadan kuzey Floridaya uçan uçak, Jacksonvillede bir piste sert bir iniş gerçekleştirdiği sırada pistten çıktı ve sürüklendi.

143 yolcusuyla Kübadaki Guantanamo Bay Üssünden hareket eden Boeing 737 tipi uçak, St. Johns Nehrine sürüklendi. 

Jacksonville Şerifi Ofisi, Twitterda yaptığı paylaşımda bir deniz birliğinin kurtarma çalışmalarına katkıda bulunduğunu duyurdu. Uçakta kimse hayatını kaybetmezken, yaralananların durumu ise ciddi değil. 21 kişi kontrol amaçlı hastanelere götürülürken, uçağın Miami Air International Havayollarına ait olduğu açıklandı.

Havayolu şirketinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, 10 Martta Addis Ababadan Kenyanın başkenti Nairobiye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezyada ise Lion Hava Yollarına ait JT 610 sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018de, Cakartadan Sumatra Adasındaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Son güncelleme: 20:23 04.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı