• Turkhane Logo

Pentagon’dan Akar’a mektup: ABD, Türkiye’yi F-35 projesinden çıkarmaya başladı

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 geriliminde sıcak bir gelişme yaşandı.

10:03 08 Haziran 2019 Cumartesi
Pentagon’dan Akar’a mektup: ABD, Türkiye’yi F-35 projesinden çıkarmaya başladı
ABD ile Türkiye arasındaki S-400 geriliminde sıcak bir gelişme yaşandı.

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 geriliminde sıcak bir gelişme yaşandı... ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akara bir mektup yazarak, Amerikada F-35 eğitimi alan Türk pilotların 31 Temmuza kadar ayrılacaklarını ve program kapsamında yeni eğitim verilmeyeceğini söyledi. Shanahan, bu kararın nihai olmadığını ve S-400den vazgeçilmesi durumunda değişeceğini vurguladı.

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizi dün gece patlak verdi… ABD basınına yansıyan haberlerde ve Shanahan’ın Akar’a gönderdiği mektubun içeriğinde Türkiye’nin de kilit rol oynadığı F-35’lerle ilgili kritik bir hamle yapıldığı ortaya çıktı.

Amerika ve Türkiye arasında Ankaranın Rusyadan satın aldığı S-400 füze savunma sistemleri konusunda görüş ayrılıklarının aşılması çabalarında somut ilerleme sağlanmaması üzerine ABDden Türkiyenin F-35 programından çıkarılmasına yönelik bir adım geldi. ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akara yazdığı mektupta Amerikada F-35 eğitimi alan Türk pilotların 31 Temmuza kadar ayrılacakları ve program kapsamında yeni eğitim verilmeyeceğini bildirdi.


Shanahan’ın imzasını taşıyan mektup ve mektuba iliştirilen belgede Türkiyenin Rusyadan S-400 savunma sistemi almaktan vazgeçmemesi halinde Türkiyenin F-35 programından çıkarılmasına yönelik başka hangi adımların atılacağına yer verildi.

Son güncelleme: 10:03 08.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı