• Turkhane Logo

​Pentagon: ABD birlikleri gerekli olursa kendilerini savunacaktır

Afrin operasyonu sürerken ABD'den yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

23:14 25 Ocak 2018 Perşembe
​Pentagon: ABD birlikleri gerekli olursa kendilerini savunacaktır
Afrin operasyonu sürerken ABD'den yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.


 Kriz yaratan Trump-Erdoğan görüşmesinin ardından Pentagondan yapılan açıklamada, Türkiyenin Suriyedeki operasyonu faydalı değil; minimize etmek için Türklerle görüşüyoruz ifadeleri kullanıldı.
 
Afrin operasyonuyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, operasyonun ‘yararlı olmadığı’ savunuldu. Konuya ilişkin basına konuşan Korgeneral McKenzie, Türkiye ile güvenli bölge ihtimali konusunda görüşmeye devam edeceğiz dedi. Pentagon yetkilisi General Kenneth McKenzie basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
 
McKenzie, “Türklerle güvenli bölge kurma ihtimali üzerinde konuşmaya devam ediyoruz” dedi. Aynı toplantıda Pentagon sözcüsü Dana White, “Türkiye’nin ABD askerlerinin Menbiç’ten ayrılması talebi konusunda herhangi bir pozisyon değişikliği olduğunu bilmiyorum” dedi.
 
Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG) Fırat Nehri bölgesinde IŞİDe karşı savaştan ayrılıp Afrine yöneldiğine dair ABDnin herhangi bir belirti görmediğini söyleyen McKenzie, bu konunun ABD tarafından takip edildiğini belirtti.
 
ABD ve Türkiyenin Amerikan askerlerinin konumu da dahil olmak üzere koordinasyon içerisinde olduğunu ifade eden McKenzie, yine de ABD birliklerinin gerekli olması halinde kendilerini savunacaklarını ifade etti.

Son güncelleme: 23:14 25.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı