• Turkhane Logo

Peker, Çakıcı ve Guli’nin gözdesi Vahşi Arman gözaltına alındı

‘Vahşi Arman’ lakaplı Kazak suç örgütü lideri Arman Dikiy, Kazakistan’da gözaltına alındı. Dikiy’in ülkedeki protestoculara destek verdiği için gözaltına alındığı belirtiliyor.

18:26 07 Ocak 2022 Cuma
Peker, Çakıcı ve Guli’nin gözdesi Vahşi Arman gözaltına alındı
‘Vahşi Arman’ lakaplı Kazak suç örgütü lideri Arman Dikiy, Kazakistan’da gözaltına alındı. Dikiy’in ülkedeki protestoculara destek verdiği için gözaltına alındığı belirtiliyor.


Rus medyasında yer alan haberlere göre; Kazakistan’daki terörle mücadele ekipleri Dikiy’in gözaltına aldığını bildirdi. Dikiy’in protestolar sırasında sokağa çıktığı ve halka sokağa çıkma çağrısı yaptığı belirtiliyor. Haberde ayrıca, ‘suç elebaşı’ olarak nitelenen Dikiy hakkında, “Türkiyeye odaklanmış ve yerel siyaset kurumuyla bağlı olduğu” ifadeleri kullanılıyor.

Vahşi Arman’ın, sık sık Türkiye’yi ziyaret ettiği, burada bir süre yaşadığı ve Alaattin Çakıcı ile Sedat Peker gibi suç örgütü liderliği yapmış isimler ile görüntüler verdiği ortaya çıkmıştı.


SUÇ DÜNYASININ YÜKSELEN YILDIZI

BirGün gazetesi yazarı Bahadır Özgür’ün sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerde Dikiy’e dair dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Kazakistan’dan Türkiye’ye uzanan suç ayağını konu alan Özgür, Vahşi Arman’dan “Kazakistan organize suç dünyasının ‘yükselen yıldızı’ olduğu” yönündeki iddialara da değindi.
  Hazır Kazakistan gündemdeyken, Türkiye ile ilişkilerinin suç ayağını da bir hatırlayalım mı? Mesela, Kazakistan organize suç dünyasının yükselen yıldızı olduğu iddia edilen Arman Dikiyi. Yani Vahşi Arman!
Mevlüt Çavuşoğlu ile fotosunu kendisi paylaşmıştı bir zamanlar. pic.twitter.com/7ZeddaJdAc — bahadır özgür (@bahadir_ozgr) January 6, 2022
SAYISIZ CİNAYETİN ZANLISI GULİ’YLE VE BAKAN’LA

Dikiy’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçmişte fotoğraf paylaştığını belirten gazeteci Özgür, sayısız cinayetin zanlısı olan 19 Ağustos 2020’de Antalya’da öldürülen ‘Lotu Guli’ lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov ile ilişkisine de dikkat çekti.

Vahşi Arman ile Türkiye’de öldürülen Guli’nin ilişkisini paylaştığı fotoğrafla anlatan Bahadır Özgür, “Süleyman Soylunun (İçişleri Bakanı) TRT ekranından, ‘En azılı mafya’ dediği; Pekerin ‘2018de yakalandı ama Ağar bıraktırdı’ iddiasında bulunduğu, 2020de Antalyada öldürülen Gulinin yakın dostuydu. İstanbulda bol bol hatıra fotoları var. Bir de Boğazda kurşun ata ata yaptıkları yat gezisi” ifadelerini kullandı.

PEKER PEK SEVERDİ

Özgür, paylaştığı diğer fotoğraflar Sedat Peker ve Arman aynı karede. Özgür, paylaştığı karelere, “Sedat Peker de çok sever kendisini. Bir kaftan hediye etmişlerdi. Peker yurtdışına çıkıp videolara başlayınca kaftan kime geçti peki? Elbette Alaattin Çakıcıya” notunu düştü.
  Sedat Peker de çok sever kendisini. Bir kaftan hediye etmişlerdi. Peker yurtdışına çıkıp videolara başlayınca kaftan kime geçti peki? pic.twitter.com/koaA3Oz1HO — bahadır özgür (@bahadir_ozgr) January 6, 2022
ÇAKICI’YI DA ES GEÇMEDİ

Özgür, Vahşi Arman’ın bir diğer organize suç örgütü elebaşı olan Alaattin Çakıcı ile olan görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde Arman, Sedat Peker’e hediye ettiği kaftanın bir benzerini de Çakıcı’ya hediye ediyor. Fotoğrafları paylaşan Özgür, “2021in Mart ayında Gulinin kardeşi Nadir Salifov ile özel bir jetle Türkiyeye gelip, kaftanı Çakıcıya hediye etmişlerdi” dedi.
  Elbette Alaattin Çakıcıya. 2021in Mart ayında Gulinin kardeşi Nadir Salifov ile özel bir jetle Türkiyeye gelip, kaftanı Çakıcıya hediye etmişlerdi. pic.twitter.com/TI6MQ24wch — bahadır özgür (@bahadir_ozgr) January 6, 2022  

Son güncelleme: 18:26 07.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı