• Turkhane Logo

Papa ve Rus Ortodoks Patriği Ukrayna’yı görüştü

Papa Francis ve Rus Ortodoks Patriği Kirill, Ukrayna’daki savaş hakkında görüştü. Görüşme, savaş başladığından beri iki ruhani lider arasında bilinen ilk temas oldu.

09:00 17 Mart 2022 Perşembe
Papa ve Rus Ortodoks Patriği Ukrayna’yı görüştü
Papa Francis ve Rus Ortodoks Patriği Kirill, Ukrayna’daki savaş hakkında görüştü. Görüşme, savaş başladığından beri iki ruhani lider arasında bilinen ilk temas oldu.

VOAnın haberine göre, Rus Ortodoks Patrikliği’nden yapılan açıklamaya göre, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ve Papa Francis bugün video konferans yoluyla gerçekleştirdikleri görüşmede, Ukrayna’daki savaş hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Moskova Patrikhanesi yaptığı açıklamada, ikilinin devam eden krizin insani boyutları ve barış görüşmelerini sürdürmenin önemi hakkında konuştuğunu söyledi.

Rus tarafı ayrıca, ikilinin Rus Ortodoks ve Roma Katolik kiliselerinin savaşın yaratacağı sonuçlara ilişkin ne gibi adımlar atabileceğini ele aldıklarını belirtti.

Vatikan da, Papanın Kirille Savaşın bedelini ödeyenler halk, Rus askerleri ve bombalanan ve ölen insanlardır dediğini bildirdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putinin yakın bir müttefiki olan 75 yaşındaki Kirill, yakın geçmişte Moskovanın Ukraynadaki eylemlerini savunan açıklamalar yaptı.

Kirill savaşı, özellikle eşcinselliğin kabulü konusunda, çökmekte olduğunu düşündüğü Batıya karşı bir siper olarak görüyor.

Papa Francis, bugün erken saatlerde yaptığı genel kabulde, insanlıktan geriye kalanların her şeye ertesi gün yeniden başlamak zorunda kalacağı bir nükleer savaş tehlikesi konusunda uyarısında bulundu.

Francis ayrıca, Tanrıdan Ukraynadaki saldırganları durdurmasını dilediğini söyledi.

Her iki tarafın açıklamasında da görüşmeye Rus Ortodoks Kilisesinin dışişleri ofisinden Metropolitan Başpiskopos Hilaron ve Vatikan Hristiyan Birliği Konseyi Başkanı Kardinal Kurt Kochun da katıldığı belirtildi.

Bu akşam, Vatikanın iki numaralı ismi olan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin, Ukrayna ve Rusyanın Vatikan büyükelçilerinin katıldığı Aziz Petrus Bazilikasında Ukraynada barış için ayin düzenledi.

Son güncelleme: 09:00 17.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı