• Turkhane Logo

Ortadoğu'yu hareketlendiren iddia: İsrail karşılık verme kararı aldı

İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etti.

22:19 15 Nisan 2024 Pazartesi
Ortadoğu'yu hareketlendiren iddia: İsrail karşılık verme kararı aldı
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etti.

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini öne sürdü.

Haberde, Savaş Kabinesinin İran’ın saldırısına karşı “açık ve etkili” bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail’in tepkisinin, İran’ın gerçekleştirdiği “büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı” mesajını vermeyi amaçladığı ifade edildi.

ABD İLE KOORDİNE EDİLECEK İDDİASI

İsrail’in İran’a vereceği “yanıt”ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilen haberde, İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu kaydedildi.

Haberde, Savaş Kabinesi’nin yarın yeniden bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

Kanal 12, daha önceki bir haberinde de, Savaş Kabinesinin toplantısında İranın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığını ve bu seçeneklerin her birinin İrana karşı acı verici misilleme saldırısı olduğunu öne sürmüştü.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İranın Şamdaki konsolosluk binasına 1 Nisanda hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2si general rütbesinde 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrailin konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İranın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, 13 Nisanda İsraile yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Son güncelleme: 22:19 15.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı