• Turkhane Logo

Orduyu kullanıp sıkıyönetim ilan etmek fikri aklına yattı

4 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın zaferini kabul etmemeyi sürdüren Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in

11:35 20 Aralık 2020 Pazar
Orduyu kullanıp sıkıyönetim ilan etmek fikri aklına yattı
4 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın zaferini kabul etmemeyi sürdüren Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in

New York Timesın aktardığı habere göre, 20 Ocakta görevi Joe Bidena teslim etmesi gereken Donald Trump, 4 Kasım seçiminde usulsüzlük yapıldığına dair araştırma yürütmek için daha önce kampanyasının avukatlığını yapan ve oy verme makinelerine hile karıştığına dair komplo teorileri çıkaran Sidney Powellı önerdi. 

T24de yer alan habere göre Trumpın danışmanlarıyla yaptığı bir toplantıda sunduğu öneriye karşı çıkanlar olduğu ve bunlardan birinin kişisel avukatı Rudolph Giuliani olduğu belirtildi. Giuliani son günlerde, ABD İç Güvenlik Bakanlığının seçimde usulsüzlük iddialarıyla ilgilenmesini öneriyordu. 
Trump, sıkı yönetim ilanı ve orduyu kullanma fikrini tartışmaya açtı
Trumpın Powellı seçimde usulsüzlük kampanyasını yürütmek için görevlendirmeyi önerdiği toplantının hararetli geçtiği, pek çok kişinin birbirine bağırdığı anlar olduğu belirtildi.
Kaynakların aktardığına göre Trump, avukat Powellın müvekkillerinden olan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynnin bir televizyon programında seçimi yenilemek için sunduğu sıkıyönetim ilan etmek ve orduyu kullanmak önerisini bu toplantıda tartışmaya açtı. 
Toplantıda, Trumpın önerdiği Powellın sunduğu bütün fikirlerin danışmanlar tarafından kanıt sunamadığı için reddedildiği belirtildi. Beyaz Saray Danışmanı Pat A. Cipollonenin bir noktada konuşulanların herhangi bir anayasal yetkiye dayanmadığını vurguladığı aktarıldı. 
Powellın toplantıda fikirlerini kabul etmeyen Trump danışmanlarını pes edici olmakla suçladığı da belirtildi. 
4 Kasımda gerçekleşen ABD Başkanlık seçiminde Joe Biden, Donald Trumptan 7 milyon oy fazla aldı. Son olarak Seçmenler Kurulu da oylarını verdi ve Bidenın zaferi kurulda 306ya 232 sonuçla resmiyete kavuştu. Ancak Trump kendisi ve Powell gibi bazı destekçileriyle birlikte seçim sonuçlarını kabul etmemeyi sürdürüyor. 

Son güncelleme: 11:35 20.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı