• Turkhane Logo

Odesa Limanı'nı vuran Rusya'dan savunma: 'Askeri botu vurduk'

Rusya, Ukrayna tahılının ihraç edileceği Odessa Limanı'na yönelik füze saldırısında

14:51 24 Temmuz 2022 Pazar
Odesa Limanı'nı vuran Rusya'dan savunma: 'Askeri botu vurduk'
Rusya, Ukrayna tahılının ihraç edileceği Odessa Limanı'na yönelik füze saldırısında

Kiev ve Moskova arasında İstanbulda imzalanan anlaşmada, Ukrayna tahılı ihracatı için belirlenen üç limandan biri olan Odessa Limanına yönelik füze saldırısının yankıları sürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda imzalanan anlaşmadan bir gün sonra vurulan Odessayı hedef alan saldırıların Moskovaya güvenilmeyeceğini gösterdiğini söyledi.
DW Türkçede yer alan habere göre söz konusu saldırının Rusya ile diyalog kurulması gerektiği tezini giderek savunulamaz hâle getirdiğini vurgulayan Zelenskiy, Bu aleni Rus barbarlığı, bizi zafer için ihtiyacımız olan tüm silahları elde etmeye daha da yaklaştırıyor dedi.
Rusyadan yanıtZelenskiynin açıklamasına yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise, Rus füzelerinin Ukraynanın askeri altyapısını vurduğunu öne sürdü. Saldırıda Ukraynaya ait bir devriye botunun vurulduğunu ifade eden Zaharova, Telegramda yayımladığı açıklamada, Kalibr füzeleri, yüksek hassasiyetli bir saldırıyla Odessa Limanındaki askeri altyapıyı imha etmiştir dedi.
Ukraynalı yetkililer, füze saldırısı sırasında Odessa Limanındaki silolarda tahıl bulunduğunu ancak gıda stoklarının zarar görmediğini bildirmişti. İki füze isabet eden limanın sadece altyapısının zarar gördüğünü belirten Ukraynalı yetkililer, saldırıda yaralananlar da olduğunu duyurmuştu. Ukrayna ordusu, iki ayrı füzenin ise hava savunma sistemlerince imha edildiğini belirtmişti.

Son güncelleme: 14:51 24.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı