• Turkhane Logo

Obama’dan Flynn’e: Yalancı şahitlikle suçlandı, beraat etmesinin emsali yok

Obama: Gerçek şu ki, yalancı şahitlikle suçlanan herhangi birisinin hiçbir ceza almadan beraat etmesi daha önce görülmüş bir durum değil.

13:14 11 Mayıs 2020 Pazartesi
Obama’dan Flynn’e: Yalancı şahitlikle suçlandı, beraat etmesinin emsali yok
Obama: Gerçek şu ki, yalancı şahitlikle suçlanan herhangi birisinin hiçbir ceza almadan beraat etmesi daha önce görülmüş bir durum değil.



ABD eski başkanı Obama’nın basına sızan ses kaydında Trump yönetimine büyük eleştiriler, “hukukun üstünlüğü tehlikede” uyarısı var. Obama ayrıca kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Trump’ı koltuğundan indirmek için Demokrat Joe Biden’ın kampanyasına katılacak.

Eski Başkan Barack Obama, kendi yönetiminde çalışmış kişilerin bulunduğu dernek üyelerine yaptığı konuşmanın kaydı basına sızdı. Cuma günü yapılan toplantıda Obama, Adalet Bakanlığı’nın Trump’ın eski danışmanı Michael Flynn hakkındaki suçlamaları düşürmesini şüpheli bulduğunu belirtti. Alınan bu karar ile güçler ayrılığı hakkında artık büyük şüpheleri olduğunu söyleyen eski başkan, “hukukun üstünlüğü tehlikede” yorumunu yaptı.


FLYNN’İN DAVASININ DÜŞÜRÜLMESİNİ SİYASİ BULDU

Görevini sonlandırdıktan sonra toplum ve siyasetten uzak duran Obama’nın bu sözleri, ABD basınında “Obama’nın Trump yönetimine yönelttiği en ağır eleştiriler” olarak yorumlandı. Obama konuşmasında, Flynn’e karşı suçlamaların geri çekilmesinin “hiçbir emsalinin” bulunmadığını söyledi.

Yahoo News’e sızdırılan ses kaydına göre, eski Başkan Obama “ABD basının Adalet Bakanlığı’nın Flynn’a davasını düşürmesi kararıyla ilgili son 24 saatteki haberlerin küçümsendiğini düşünüyorum.” dedi.

OBAMA: SUSARSAK GÜÇLER AYRILIPI ZARAR GÖRECEK

ABD Adalet Bakanlığı savcıları, Trump’ın 2016 seçim kampanyasında Rusya ile Trump’ın arasındaki bağlantıyı soruşturmasını kastederek “Gerçek şu ki, yalancı şahitlikle suçlanan herhangi birisinin hiçbir ceza almadan beraat etmesi daha önce görülmüş bir durum değil. Bu hukukun üstünlüğüyle ilgili temel bilgilerimizin tehlikede olduğundan endişe etmemize neden oluyor. Bu örnek, bir kez kabul edilirse, ilerlemeye başlayacak ve başka alanlara da sıçrayacaktır.” dedi.

Obama, ilerideki seçimlerde sadece belirli bir kişi ya da siyasi bir parti ile değil, ABD toplumunda görülen bencilik, “kabileleşmek”, bölünmek ve diğerlerini düşman olarak görmek anlayışları ile de mücadele edeceklerini de belirtti. “Amerikan yaşamında güçlü bir itici güç haline gelen u tavırlar, uzun vadede çok tehlikeli eğilim ve politikalara dönüşecek ve bunu uluslararası alanda da görüyoruz ve daha sık göreceğiz” dedi.

“BİDEN’A DESTEK OLACAĞIM”

Obama bu zihniyetle mücadele için, önümüzdeki başkanlık seçimlerde aktif olacağını duyurdu. “Seçimlerde, ne kadar gerekirse o kadar zaman harcayacağım ve Joe Biden için olabildiğince fazla kampanya yapacağım” dedi.

Son güncelleme: 13:14 11.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı