• Turkhane Logo

Obama'dan dikkat çeken İstanbul mesajı

Başkanlık döneminde Türkiye'ye yaptığı ziyaret konusunda bir değerlendirmede bulunan Eski ABD Başkanı Barack Obama,

22:56 15 Eylül 2021 Çarşamba
Obama'dan dikkat çeken İstanbul mesajı
Başkanlık döneminde Türkiye'ye yaptığı ziyaret konusunda bir değerlendirmede bulunan Eski ABD Başkanı Barack Obama,

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Başkan olarak yaptığı ilk yurt dışı turunda Türkiyeyi ziyaret etmesine ilişkin, Başkan olarak ilk yurt dışı turumda İstanbulu ziyaret ettim ve bu harikaydı dedi.
Obama Reshape Virtual Summit 2021 çevrim içi programında başkanlık döneminde Türkiyeye yaptığı ziyaret ve genç kuşağa ilişkin fikirlerini paylaştı.
Başkan olarak ilk yurt dışı turumda İstanbulu ziyaret ettim ve bu harikaydı. (Türkiye) Olağanüstü insanların olduğu olağanüstü bir ülke. Belki de İstanbulda yaptığım en anlamlı şey inanılmaz genç insanlarla tanışmış olmaktı diyen Obama, İstanbuldayken Sultan Ahmet Camisini ziyaret etmenin kendisi için muazzam bir deneyim olduğunu söyledi.
Sultanahmet Camisi sizi şaşkına çeviren geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağlantı kurmanızı sağlayan dünyanın özel tarihi mekanlarından biri ifadesini kullanan Obama, Başkanlık döneminde etrafında kalabalıklar olmadan bu tür yerleri ziyaret etmenin görkem, dinginlik ve sakinliği takdir edebilmesini sağladığını belirtti.
Ayrıca Başkan olduğu dönemde televizyon haberleri izlemediğini söyleyen Obama, Çünkü haberler seyirciyi cezbetmek için tasarlanır. Bu yüzden bu televizyonlar herhangi bir günde verilen en sansasyonel haberi yapmak ister ama bu dünyayı etkileyen ya da bir ülkenin istikameti hakkında stratejik uzun vadeli kararlar almaya çalışan benim gibi biri için iyi değil ifadesini kullandı.
Öte yandan genç nesle ilişkin düşüncelerini paylaşan Obama, yeni fikirlere daha açık olduğunu, bugün gelinen noktada teknolojinin fikirlerini milyonlarca kişiye ulaştırmasına imkan tanıdığını belirtti.
Obama gençlere teknoloji okur-yazarlığı konusunda tavsiyelerde bulunarak, teknoloji ve içerik konusunda sadece tüketen değil üreten, şekillendiren, teknolojiyle kendilerini güçlendiren kişiler olmalarını söyledi.

Son güncelleme: 22:56 15.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı