• Turkhane Logo

O ziyaretin kodları

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun son Türkiye ziyaretinde hiçbir hükûmet yetkiliyle görüşmemesi

13:25 19 Kasım 2020 Perşembe
O ziyaretin kodları
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun son Türkiye ziyaretinde hiçbir hükûmet yetkiliyle görüşmemesi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ABD Başkanı Donald Trump arasındaki şahsi ilişkiler ile özdeş hâle gelmişti. 20 Ocak 2021de koltuğu Demokrat Joe Bidena devretmeye hazırlanan Trump giderayak Erdoğana mesaj verdi. 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeonun son Türkiye ziyaretinde hükûmetten tek isimle dahi görüşmemesini bugün köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Bugün itibarıyla Türkiye ile ABD hemen hemen her konuda derin görüş ayrılıkları yaşadıklarından, görüşme olduğu takdirde bu buluşmadan olumlu bir sonuç çıkmasını beklemek pek gerçekçi olmazdı. değerlendirmesinde bulundu. 
İLİŞKİLERİN NE KADAR DİBE VURDUĞUNU GÖSTERİYOR
Ergin, ABDde hükûmetin 2 ay sonra görevi devredeceğine dikkat çekti.

Ergin yazısının devamında şu değerlendirmelerde bulundu: Pompeo’nun ziyareti bir anlamda Trump yönetimi ile Türkiye arasında geçen dört yıl içindeki ilişkilerin genel seyrinin final sahnelerinden biridir. Bu hadisenin bize anlattığı, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar dibe vurmuş olduğudur.
Mike Pompeo (sağdan 2nci), İstanbul ziyaretinde Tahtakale’deki Rüstem Paşa Camii’ni gezmiş ve Rum Ortodoks Patriği Inci Bartholomeos ile görüşürken, hiçbir hükûmet yetkilisi ile bir araya gelmemişti.

Son güncelleme: 13:25 19.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı