• Turkhane Logo

O varsa biz yokuz!

İngiltere'de Maliye Bakanı Philip Hammond yeni başbakanın Boris Johnson olması halinde Theresa May'in çarşamba günü resmi olarak başbakanlık görevinden ayrılmasını beklemeden istifasını sunacağını söyledi.

22:22 21 Temmuz 2019 Pazar
O varsa biz yokuz!
İngiltere'de Maliye Bakanı Philip Hammond yeni başbakanın Boris Johnson olması halinde Theresa May'in çarşamba günü resmi olarak başbakanlık görevinden ayrılmasını beklemeden istifasını sunacağını söyledi.

İngilterede Maliye Bakanı Philip Hammond, Avrupa Birliğinden çıkış (Brexit) kararının hararetli savunucularından Boris Johnsonun başbakan seçilmesi halinde görevinden istifa edeceğini açıkladı. 
BBCde katıldığı bir canlı yayında Brexit ve Johnson ile ilgili görüşlerini dile getiren Hammond, Boris Johnsonın yeni başbakan olması halinde hükümetteki şartların 31 Ekimde anlaşmasız bir ayrılığı gerektireceğini anlıyorum. Bu benim kabul edebileceğim bir şey değil. diye konuştu.
JOHNSON BAŞBAKAN OLURSA İSTİFA EDECEK
Hammond, yeni başbakanın Johnson olması halinde Mayin 24 Temmuz Çarşamba günü resmi olarak görevinden ayrılmasını beklemeden istifasını sunacağını söyledi.
DW Türkçenin haberine göre Adalet Bakanı David Gauke da Johnsonın seçilmesi halinde çarşamba günü görevinden çekileceğini açıkladı. 
Sunday Timesa mülakat veren Gauke, anlaşma olmadan gerçekleşecek bir Brexitin İngiltere için milli bir aşağılama olacağını dile getirdi. 
DİĞER BAKANLAR DA AYRILABİLİR
İki bakan da, Johnsonın ön gördüğü program göz önüne alındığında, istifa etmemeleri halinde hükümetten ihraç edileceklerini savunuyor. 
Muhafazakâr Partinin İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart gibi bazı diğer Brexit karşıtı üyelerinin de Johnsonın başbakan olması halinde görevlerinden ayrılabilecekleri belirtiliyor.
Hammond, daha önce Alman Süddeutsche Zeitunga  verdiği mülakatta muhtemel bir Johnson hükümetinin oluşması halinde güvensizlik oyuna giderek itiraz hakkını da kullanabileceğini ifade etmişti.
Diğer yandan Sunday Times, çok sayıda Muhafazakâr Partili milletvekilinin Brexit karşıtı Liberal Demokrat Partiye geçme planlarının olduğunu bildirdi. 
Johnson yeni başbakan seçilmesi halinde söz konusu milletvekilleri olmadan parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarasında çoğunluğu sağlayamayacak.
Avrupa Birliğinden çıkış (Brexit) kararının hararetli savunucularından Boris Johnsonun başbakan seçilmesi halinde bazı bakanların kabineden istifa edeceği belirtiliyor. 
YENİ BAŞBAKAN SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK
Theresa Mayden boşalan başbakanlık koltuğu için en güçlü aday olarak görülen eski Dışişleri Bakanı Johnson, Brexit referandumunda Avrupa Birliğinden (AB) ayrılığın ateşli savunucularından biri olarak öne çıkmıştı. 
Başbakan seçilmesi halinde Brexit konusunda sert bir tavır takınması beklenen Johnson, İngilterenin 31 Ekimde anlaşma olmaksızın Birlikten ayrılmasından yana.
Mayin 7 Haziranda Muhafazakâr Partinin liderliğinden istifa etmesinin ardından parti liderliği için yarışan adaylar arasında eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile halen görevde olan Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt sona kalan iki isim olmuştu.
İlk turu 13 Haziranda gerçekleştirilen oylamanın sonucunun salı günü açıklanması bekleniyor. Partinin genel başkanlığını kazanan aday başbakanlık koltuğuna da oturacak.

Son güncelleme: 22:22 21.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı