• Turkhane Logo

O ülke, Rusya'yı 'Soykırımcı ve terörizmi destekleyen devlet' ilan etti

Letonya Parlamentosu Rusya'yı Ukrayna'daki savaş nedeniyle

17:45 11 Ağustos 2022 Perşembe
O ülke, Rusya'yı 'Soykırımcı ve terörizmi destekleyen devlet' ilan etti
Letonya Parlamentosu Rusya'yı Ukrayna'daki savaş nedeniyle

Letonya, Rusyanın Ukraynadaki eylemlerini Ukrayna halkına karşı hedefli soykırım olarak kabul ediyor denilen kararda, ayrıca batılı ulusların Ukraynaya askeri, mali, insani ve diplomatik desteklerini artırmaları ve Rusyanın eylemlerini kınayan girişimleri desteklemeleri gerektiği belirtildi.

Rusyanın şubat ayında başlayan işgalinden bu yana milyonlarca Ukraynalı evlerini terk etti ve binlercesi öldürüldü.

Moskova ise, Rusyanın ve Ukraynada Rusça konuşanların güvenliğini korumayı amaçladığını ileri sürdüğü özel askeri operasyonda kasıtlı olarak sivillerin hedef alınmadığını söyledi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Letonya Parlamentosunun kararına minnettar olduğunu açıkladı ve Ukrayna diğer devletleri ve kuruluşları davayı takip etmeye teşvik ediyor dedi.

Rusyadan kınama gecikmedi
Rusya ise aynı gün Letonya Parlamentosunun Rusyayı terörizmi destekleyen devlet ilan eden kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamada, Bu kararın arkasında yabancı düşmanlığı dışında hiçbir esas olmadığı göz önüne alındığında, bunun ideologlarına neo-Naziden başka bir şey dememek gerekiyor dedi.

Rusya, devlet başkanı bir Yahudi olan Ukraynanın neo-Naziler tarafından yönetildiğini söylüyor ve ülkeyi Nazilerden arındırmak için silahlı kuvvetlerini Ukraynaya göndermek zorunda kaldığını iddia ediyor.

Son güncelleme: 17:45 11.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı