• Turkhane Logo

Netanyahu'nun sözcüsünden tansiyonu tırmandıracak açıklama: Tarihi belirledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine girmek için tarih belirlediği belirtildi.

22:20 18 Nisan 2024 Perşembe
Netanyahu'nun sözcüsünden tansiyonu tırmandıracak açıklama: Tarihi belirledi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine girmek için tarih belirlediği belirtildi.

İsrail Başbakanlığa bağlı Ulusal Kamu Diplomasisi Direktörlüğü Sözcüsü Raquela Karamson, zoom üzerinden basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Refah konusunda Netanyahu bir tarih belirledi ve Refaha gireceğiz diyen Karamson, söz konusu tarihle ilgili bilgi paylaşmadı.

Karamson, Gazzede tam bir zafer kazanmanın yolunun Refaha girmekten geçtiğini savundu.

ABDYİ TAKDİR EDİYORUZ

İsrailin hedefinin Hamasın, İsrail vatandaşları için tehdit oluşturmayacağından emin olmak olduğunu savunan Karamson, bu hedefe ulaşmada ABDnin vereceği her türlü desteği takdir ettiklerini belirtti.

İRANA MİSİLLEME SALDIRISI

İsrailin, Refaha kara saldırısına yönelik uluslararası itirazların azaltılması karşılığında İranın misillemesine yanıtını iptal etmeye hazır olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Karamson, Hiçbir ülke, vatandaşlarına 300den fazla füze atılmasına tolerans göstermez. Bu nedenle karşılığın ne zaman ve nasıl verileceği Başbakanın vereceği karara bağlıdır. dedi.

İSRAİLİN OLASI REFAH SALDIRISI

Refaha saldırı planını onayladığını defalarca kez yineleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisanda yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti.

Buna karşın, İsrail devlet televizyonu KANın 14 Nisan tarihli haberinde ise Netanyahunun, tarihinin belli olduğunu açıkladığı Refaha saldırı planının ertelendiği iddiasına yer verilmişti.

Ayrıca, İsrailin, kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak için iki hafta içerisinde Refah yakınlarında 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürülmüştü.

30 bin ek çadırın da satın alma aşamasında olduğu, bunların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı kaydedilmişti.

Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeedin Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberde, ABDnin, İrana kapsamlı bir saldırıya girişmemesi karşılığında İsrailin, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refaha saldırı planını kabul ettiği öne sürülmüştü.

Son güncelleme: 22:20 18.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı