• Turkhane Logo

Netanyahu'dan tuhaf açıklama: Gizli servis beni uyarmadı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas saldırısına ilişkin kendine gizli servisten bir uyarı gelmediğini dile getirdi. Netanyahu ayrıca, Hamas'a karşı yürütülen savaşın

14:16 29 Ekim 2023 Pazar
Netanyahu'dan tuhaf açıklama: Gizli servis beni uyarmadı
İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas saldırısına ilişkin kendine gizli servisten bir uyarı gelmediğini dile getirdi. Netanyahu ayrıca, Hamas'a karşı yürütülen savaşın

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamasın olası bir savaş hazırlığı içinde olduğu konusunda, ülkesinin gizli servisi tarafından uyarılmadığını dile getirdi.

Netanyahu, X hesabından konuya dair yaptığı açıklamada, Başbakan, hiçbir şekilde ve hiçbir zaman Hamasın savaş niyetleri konusunda uyarılmadı. Bilakis askeri gizli servis şefi ve Şin Betin (İsrailin yurt içi gizli servis örgütü) başkanı dahil tüm güvenlik yetkilileri, Hamasa karşı uyguladığımız caydırıcılığın işe yaradığını ve bu örgütün uzlaşma arayışı içinde olduğu fikrini dile getiriyordu ifadelerini kullandı.

Başbakan Netanyahu mesajında, bu fikirlerin savaşın başlangıcına dek sürekli önüne konduğunu belirtti. İsrailin üst düzey generalleri, gizli servis yöneticileri ve Savunma Bakanı Yoav Gallantın aksine Netanyahu, 7 Ekimde gerçekleşen Hamas saldırısı ile ilgili olarak herhangi bir sorumluluğu kabul etmiyor.

Netanyahu’nun mesajının ardında, Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısı esnasında bir gazetecinin askeri istihbarat başkanı ve Şin Bet’ten yükselen savai tehlikesine karşı uyarıda bulunan bir belgeyi Netanyahu’ya ilettiğini söyleyip, başbakana bu belgeyi görmezden gelip gelmediğini sormasının olduğu belirtiliyor. Başbakan Netanyahu, X mesajında bu soru ile ilgili olarak Yalan iddialar ifadesini kullandı.

Düşman bölgeleri gözetlemekle görevli çok sayıda asker, Hamas saldırısından önceki hafta ve aylarda, Gazze Şeridinde tehlikeli hareketler gördüklerini, bu konuda uyarılarda bulunduklarını, ancak bu uyarıların üstleri tarafından dikkate alınmadığını bildirmişti.

Savaş uzun ve zorlu olacak
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu diğer yandan, ordunun işgal altındaki Gazze Şeridinde kara operasyonlarının genişletmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin Hamasa karşı savaşının uzun ve zorlu olacağını belirtti.

Netanyahu, Cumartesi günü düzenlenen bir basın toplantısında Gazze Şeridindeki savaş uzun ve zorlu olacak ve biz buna hazırlıklıyız dedi. İsrail Başbakanı açıklamasında, Bu hedefleri belli olan bir savaşın ikinci evresi: Hamasın ordu ve liderlik kapasitesini yok etmek ve rehineleri evlerine getirmek ifadelerini kullandı. Netanyahu ayrıca, kara operasyonlarını genişletme kararını oy birliğiyle aldıklarını aktardı.

Son güncelleme: 14:16 29.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı