• Turkhane Logo

Netanyahu ateşkesi reddetti: Şimdi savaş zamanı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de ‘ateşkes’ çağrısına ilişkin “Şimdi barış değil savaş zamanı” dedi.

09:25 31 Ekim 2023 Salı
Netanyahu ateşkesi reddetti: Şimdi savaş zamanı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de ‘ateşkes’ çağrısına ilişkin “Şimdi barış değil savaş zamanı” dedi.





İsrail hükümetinin haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, ordunun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



AA’nın haberine göre Netanyahu, “Savaşın ortasındayız ve Hamas’ın askeri ve otoriter yeteneklerini yok etme yönünde net bir hedef belirledik ve bunu sistematik bir şekilde yapıyoruz” dedi.



Gazze’ye kara harekatının ‘zaman alacağını’ ve ‘tuzaklar, zorluklarla kayıplara’ yol açacağını dile getiren İsrail başbakanı, “Ama sonunda size tek bir şeyin sözünü veriyorum: Hamas yenilecek, yok edilecek ve farklı bir Gazze var olacak” diye konuştu.



Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için de çabalarını sürdürdüklerini belirtti: “Kara harekatı onların serbest bırakılması için bir fırsat yaratıyor ve bunu kaçırmayacağız.”



Lübnan sınırındaki çatışmalara da değinen Netanyahu, Hizbullah’ın, İsrail’le savaşa girmesi durumunda ‘hayatının hatasını yapacağını’ belirterek, “Hayal bile edemeyeceğiniz bir darbe alacaksınız” dedi.



Ateşkese karşı çıktı



Netanyahu, ateşkes çağrılarına ilişkin “Ateşkes çağrıları, İsrail’in Hamas’a teslim olması, terörizme teslim olması çağrısıdır” dedi.



İncil’de “Barışın da savaşın da zamanı var” dendiğini kaydeden İsrail başbakanı “Şimdi savaş zamanı” dedi.

Son güncelleme: 09:25 31.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı