• Turkhane Logo

"Navalny her an ölebilir"

Rusya'da hapiste bulunan ve 3 haftadır açlık grevi yapan muhalif lider Aleksey Navalny'nin sağlık durumunun ağırlaştığı ve her an hayatını kaybedebileceği açıklandı.

11:32 18 Nisan 2021 Pazar
Rusya'da hapiste bulunan ve 3 haftadır açlık grevi yapan muhalif lider Aleksey Navalny'nin sağlık durumunun ağırlaştığı ve her an hayatını kaybedebileceği açıklandı.

44 yaşındaki liderin kalp doktorlarından Yaroslav Ashikhmin Facebook üzerinden paylaştığı mesajında Navalnynin son kan testi sonuçlarında potasyum seviyesinin çok yüksek çıktığını bunun da her an bir kalp krizine yol açabileceğini belirtti. Kalp doktoru ayrıca testlerde kreatin seviyesinin de çok yüksek çıktığına işaret ederek bunun da böbreklerin işlevsiz hale geldiğini gösterdiğini belirtti.

Euronewste yer alan habere göre Navalnynin özel doktorlarından ve Rus Doktorlar İttifakı Sendikası Başkanı Anastasia Vasilyeva da Twitter üzerinden Navalnynin test sonuçlarını paylaştı. Vasilyeva ayrıca hapishane yönetimine hastalarını acilen görmek için başvuruda bulunduklarını da belirtti.
Navalnynin sağlık durumun kritik olduğuna dikkat çeken diğer bir kişi de muhalif liderin basın ataşesi Kira Yarmysh oldu. Yarmysh Facebooktan yazdığı mesajında Navalnynin son 3 haftada 15 kilo zayıfladığını belirtti. Mesajında, İnsanlar ölmek kelimesini dillerine almamaya çalışıyor ama bugün Aleksey ölüme doğru gidiyor. Birkaç günlük süresi kaldı diyerek durumun ciddiyetini kamuoyu ile paylaştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin en önemli rakibi olarak görülen Aleksey Navalny, sinir sistemini etkileyen bir ilaçla zehirlenmesinin ardından 5 ay Almanyada tedavi edilmiş, iyileşmesinin ardından Rusyaya dönmüş ve 17 Ocakta tutuklanmıştı.
Navalny zehirlenmesinin arkasında Kremlinin bulunduğunu iddia ederken Rus yetkililer bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyor. Bununla birlikte birçok Avrupa laboratuvarında yapılan sonuçlar zehrin Rus kaynaklı olduğunu işaret ediyor.
Tutuklanmasının ardından yargılanan muhalif lider Moskovada iki buçuk yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Sırtında ağrılar ve bacaklarında hissizlikler oluşmasından dolayı doktorlarını görmek isteyen Navalnyye hapishane yönetiminden izin çıkmamasının ardından 15 Martta açlık grevine başlamıştı.

Son güncelleme: 11:32 18.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı