• Turkhane Logo

Navalni'nin eşinden tepki: Kocamın cesedine yapılanı hiçbir Hristiyan yapmaz

Yulia Navalnaya, Navalni'nin cesedinin durumundan bizzat Putin'in sorumlu olduğunu ve hayatta olduğu gibi ölümünde de Navalny'ye

12:07 25 Şubat 2024 Pazar
Navalni'nin eşinden tepki: Kocamın cesedine yapılanı hiçbir Hristiyan yapmaz
Yulia Navalnaya, Navalni'nin cesedinin durumundan bizzat Putin'in sorumlu olduğunu ve hayatta olduğu gibi ölümünde de Navalny'ye

Hapishanede hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalninin eşi Yulia Navalnaya, Rus yetkililerden cenazenin defnedilmek üzere verilmesini isterken şeytani Vladimir Putini eşinin cesedine işkence yapmakla suçladı.

Cumartesi günü YouTubeda yayınlanan altı dakikalık bir videoda Navalnaya, Putini kocasının cesedini rehin tutmakla suçladı ve Putinin sıklıkla dile getirdiği Hıristiyan inancını sorguladı.

Navalnynin annesi Lyudmila cuma günü yaptığı açıklamada, Rus müfettişlerin, Navalnynin halka açık bir cenaze töreni olmadan toprağa verilmesini kabul edene kadar kutup dairesindeki Salekhard şehrinde bir morgda tutulan cenazesini teslim etmeyi reddettiklerini söylemişti.

Lyudmila Navalnaya bir yetkilinin kendisine, Navalninin cesedinin çürümeye yüz tutmuş olması nedeniyle, taleplerini kabul etmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Navalnynin yardımcıları da, yetkililerin, ailesi kendi koşullarını kabul etmedikçe onu öldüğü uzak hapishane kolonisine gömmekle tehdit ettiklerini söyledi.

Videoda mesajında Yulia Navalnaya, eşinin cesedinin durumundan bizzat Putinin sorumlu olduğunu ve hayatta olduğu gibi ölümünde de Navalnyye işkence yaptığını iddia etti.

Putinin inancının sahte olduğunu zaten biliyorduk. Ama şimdi bunu her zamankinden daha net görüyoruz diyen Navalnaya, Putinin Alekseyin cesedine yaptığını hiçbir gerçek Hıristiyan asla yapamaz. ifadelerini kullandı.

2012de devlet başkanlığına döndüğünden beri Vladimir Putin, Batı liberalizmine karşı kendisini geleneksel, muhafazakar değerlerin savunucusu olarak konumlandırdı.

ABD ve ABden, Rusyaya Navalnynin ölümü ve Ukrayna işgalinin ikinci yıl dönümü nedeniyle yaptırım
Navalninin ailesine gizli cenaze töreni yapın yoksa hapishaneye gömeriz tehdidi
Ayrıca Rusyanın Ortodoks Kilisesine olan yakınlığını da dile getirerek, dini bayramlardaki ayinlere düzenli olarak katılıyor.

Navalnaya, kocasının dindar bir Hıristiyan olduğunu, kiliseye gittiğini ve hapishanedeyken bile Lent orucu tuttuğunu söyledi. Siyasi aktivizminin Hıristiyan değerlerinden ilham aldığını söyledi.

Videosunu sonlandırırken Navalnaya, Eşimin naaşını bize geri verin. Biz, Ortodoks Hıristiyanlıkta olduğu gibi cenaze töreni düzenleyerek onu insani bir şekilde toprağa vermek istiyoruz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:07 25.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı