• Turkhane Logo

"NATO'nun, ihtilafın Ukrayna'nın ötesine yayılmamasını sağlama sorumluluğu var"

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini görüşmek üzere bir araya geldi.

01:15 05 Mart 2022 Cumartesi
NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini görüşmek üzere bir araya geldi.

Evrenselde yer alan habere göre NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Rusyanın Ukraynaya yönelik askeri müdahalesini görüşmek üzere bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensynin uçuşa yasak bölge talebi toplantı öncesi gündem oldu. NATO Genel Sekrereri Jens Stoltenberg, NATO Rusyayla savaş istemiyor dedi. Stoltenberg, NATOnun, ihtilafın Ukraynanın ötesine yayılmamasını sağlama sorumluluğu var diye konuştu.

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Rusyanın Ukraynaya yönelik askeri saldırısını görüşmek üzere Brükselde toplandı. Bugünkü toplantıya NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiyanın dışişleri bakanlarıyla AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de davet edildi. Rusyanın Ukraynaya saldırısı sonrasında NATOnun Doğu Avrupa ve Orta Avrupadaki uzun vadeli mevcut planlarının ele alındı.

ZELENSKİYNİN UÇUŞA YASAK BÖLGE AÇIKLAMASI
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiynin, Zaporijya nükleer santralinde çıkması ve santralin kontrolünün Rusyaya geçmesinin ardından uçuşa yasak bölge talebini yeniden dile getirdi.

STOLTENBERG: NATO RUSYAYLA SAVAŞ İSTEMİYOR
NATO Genel Sekrereri Jens Stoltenberg, Brükselde NATO Karagahında gerçekleşen toplantıda konuştu NATO Rusyayla savaş istemiyor dedi. Stoltenberg, NATOnun, ihtilafın Ukraynanın ötesine yayılmamasını sağlama sorumluluğu var diye konuştu.

Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiynin çağrısını yaptığı uçuşa yasak bölge hakkında da şu ifadeleri kullandı: Müttefikler, Ukrayna hava sahasında NATO uçaklarının veya Ukrayna topraklarında NATO askerlerinin bulunmaması gerektiğinde hemfikir. Biz bu savaşta bir taraf değiliz ama bir sorumluluğumuz var. ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Türkiye gibi NATO müttefikleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini 2014ten beri hem ekipman hem de eğitim anlamında desteklemektedir. On binlerce Ukrayna askeri eğitilmiştir.

Son güncelleme: 01:15 05.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı