• Turkhane Logo

NATO'dan, Ukrayna'ya Patriot sevkiyatına onay

Stoltenberg, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya ABD üretimi hava savunma sistemi Patriot göndereceğini duyurdu.

10:19 20 Nisan 2024 Cumartesi
NATO'dan, Ukrayna'ya Patriot sevkiyatına onay
Stoltenberg, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya ABD üretimi hava savunma sistemi Patriot göndereceğini duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin, kısa süre içinde Ukraynaya hava savunma sistemleri sağlama kararı aldığını duyurdu.

NATO-Ukrayna Konseyi, savunma bakanları düzeyinde çevrim içi toplandı.

Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, NATOnun, ittifak genelindeki mevcut donanımın haritasını çıkardığını ve Ukraynanın kullanımına sunulabilecek sistemler olduğu kanaatine vardığını söyledi.

Stoltenberg, Bu yüzden yakında Ukraynanın hava savunma yeteneklerine ilişkin yeni duyurular bekliyorum. dedi.

NATO Ukraynaya Patriot gönderecek
Bunlar arasında Patriot sistemlerinin de olduğu bilgisini veren Stoltenberg, daha fazla detayı bu aşamada paylaşmayacağını belirtti.

Ukrayna, Rus hava sahasında stratejik bombardıman uçağı düşürdüğünü açıkladı
Stoltenberg, bakanların 155 milimetrelik mühimmat, derin hassas vuruş yetenekleri ve insansız hava araçları dahil olmak üzere diğer birçok acil ihtiyaca da değindiğini dile getirerek, Her NATO müttefiki ne sağlayacağına karar verecek. Toplantı sırasında bazı müttefikler, somut taahhütlerde bulundular ve yakın zamanda açıklanmasını beklediğim katkıları kesinleştiriyorlar. ifadelerini kullandı.

G7den Rusyanın Ukrayna altyapısı ve şehirlerine saldırmasına kınama
Ukrayna’da şu anda biri ABD, diğeri de Almanya ve Hollanda tarafından ortaklaşa hibe edilen iki Patriot hava savunma sistemi bulunuyor.

Patriot, uzun menzilden gelen hedefleri tespit etmek için güçlü bir radara sahip ve bu da onu balistik füzeleri ve hava soluyan hedefleri önleyebilen güçlü bir hava savunma platformu haline getiriyor.

Ancak tehditleri uzaktan tespit etmek için gerekli olan radar yayını, düşmanın Patriot bataryasını tespit etmesini ve yerini bulmasını da mümkün kılıyor.

Son güncelleme: 10:19 20.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı