• Turkhane Logo

NATO'dan Ukrayna'ya kötü haber

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,

19:48 24 Mayıs 2023 Çarşamba
NATO'dan Ukrayna'ya kötü haber
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brükselin önde gelen düşünce kuruluşlarından German Marshall Fundın düzenlediği Brüksel Forumu etkinliğinde konuştu.

Savaşın Ukraynanın NATO üyeliğini kolaylaştırıp kolaylaştırmadığıyla ilgili bir soru üzerine Stoltenberg, Hem evet hem hayır. Herkesin Ukraynanın savaşın ortasındayken NATOya üye olmasının gündemimizde olmadığının farkında olduğunu düşünüyorum. Mesele de bu değil. Mesele daha çok savaş bittiğinde ne olacağı diye konuştu.
LOJİSTİK SAVAŞLARGerçek Gündemde yer alan habere göre Stoltenberg, savaşın Ukraynaya verilen destek nedeniyle bu ülkeyi NATOya yaklaştırdığını aktararak, Pilot eğitimine başladığımızda, giderek daha fazla NATO ekipmanı kullandıklarında, farklı NATO sistemlerinin nasıl çalıştırılacağı söz konusu olduğunda elbette daha da yaklaşıyorlar. Bu yüzden, Vilnius Zirvesinde üzerinde Ukraynanın Sovyet dönemi doktrinlerinden, ekipman ve standartlarından NATOya geçişine yardımcı olmak için hazırlanan çok yıllı bir program üzerinde anlaşacağımızı umuyorum şeklinde konuştu.
Sahadaki durumun yıpratma savaşı niteliğine büründüğünü belirten Stoltenberg, Yıpratma savaşları, lojistik savaşlara dönüşür ifadelerini kullandı.
Stoltenberg, F-16 mı, tank mı vermeliyiz? sorularına fazla odaklanarak, verilen tüm sistemlerin sürdürülebilir ve etkili şekilde çalışması konusunun hafife alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Son güncelleme: 19:48 24.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı