• Turkhane Logo

NATO o bölgedeki askeri güçlerini ikiye katladı

Kuzey Akım yakınlarında NATO güçlerinin iki katına çıktığını söyleyen Stoltenberg, Rusya'nın saldırılarını

11:55 12 Ekim 2022 Çarşamba
NATO o bölgedeki askeri güçlerini ikiye katladı
Kuzey Akım yakınlarında NATO güçlerinin iki katına çıktığını söyleyen Stoltenberg, Rusya'nın saldırılarını

DWnin haberine göre, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 12-13 Ekimde yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Brükselde basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarının bulunduğu Baltık ve Kuzey denizlerinde konuşlu NATO donanma güçlerinin iki katına çıkarıldığını açıkladı.

Stoltenberg, ittifakın söz konusu kararı, Kuzey Akım boru hatlarının uğradığı sabotajın ardından, bölgedeki NATO altyapısını korumak amacıyla aldığını ifade etti. Stoltenberg, Baltık ve Kuzey denizlerindeki varlığımızı devriye uçakları ve denizaltı kabiliyetleri ile 30 gemiye yükseltmek suretiyle iki katına çıkarmış bulunmaktayız diye konuştu.

Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında kısa süre önce yaşanan sızıntıların nedeni tam olarak belli olmasa da, yürütülen incelemelere göre, sızıntıların nedeninin sabotaj olduğu ihtimali ağır basıyor.

Rusyanın saldırıları zayıflığının kanıtı
Rusyanın Pazartesi sabahı Kievin de aralarında bulunduğu çeşitli Ukrayna kentlerine düzenlediği füze saldırılarına da değinen Stoltenberg, müttefiklerin Kieve desteklerini artırarak sürdürme taahhüdünde bulunduğunun altını çizdi.

Dün gördüklerimiz aslında bir zayıflık göstergesidir çünkü Rusya gerçekte savaş meydanında ilerleme kaydedemiyor. Rusya aslında savaş meydanında kaybetmekte değerlendirmesinde bulunan Stoltenberg, Bu duruma Ukrayna kentlerine ayırt gözetmeyen saldırılar düzenleyerek, sivilleri ve kritik altyapıyı vurarak karşılık veriyorlar diye konuştu.

NATO nükleer tatbikat yapacak
Öte yandan Genel Sekreter Stoltenberg, NATOnun yıllık nükleer karşılık tatbikatı Steadfast Noonun, planlandığı üzere gelecek hafta yapılacağını teyit etti.

Stoltenberg, Bu, caydırıcılığımızı güvenli ve etkili kılmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz, rutin bir tatbikattır dedi.

Rusyanın örtülü nükleer tehditlerine atıfta bulunan NATO Genel Sekreteri, Rusya bir nükleer savaşın kazanılamayacağını ve asla savaşılmaması gerektiğini biliyor diye konuştu. Stoltenberg, Rusyanın nükleer güçlerini yakından gözlemliyoruz. Şu ana kadar Rusyanın konumlanmasında bir değişiklik görmedik ancak tetikte olmayı sürdürüyoruz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:55 12.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı