• Turkhane Logo

NATO Genel Sekreteri'nden Trump'a destek

Trump'ın NATO'ya yönelik 'Rusya' söylemlerine yanıt veren Stoltenberg,

18:17 14 Şubat 2024 Çarşamba
NATO Genel Sekreteri'nden Trump'a destek
Trump'ın NATO'ya yönelik 'Rusya' söylemlerine yanıt veren Stoltenberg,

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa ülkelerinin ve Kanadanın savunma harcamalarını ciddi oranda artırdığını belirterek, eski ABD başkanı Donald Trumpın sözlerine yanıt verdi. Stoltenberg, yarın yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

GEÇERLİ BİR NOKTAGazete Duvarda yer alan habere göre, Trumpın ABD başkanı olduğu dönemde NATOya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere karşı herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğuna yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Stoltenberg, Duyduğunuz eleştiriler öncelikle NATO ile ilgili değil. Bu, müttefiklerin NATOya yeterince harcama yapmamasıyla ilgili ve geçerli bir nokta dedi.
Stoltenberg, şöyle devam etti: ABD yönetimleri tarafından, adil yük paylaşımı gereği Avrupalı müttefiklerin ve Kanadanın daha fazla harcama yapması gerektiği mesajı her zaman verilmiştir. İyi haber şu ki NATO müttefiklerinin yaptığı da tam olarak bu.

REKOR BİR RAKAMBu yıl NATOnun 31 üyesinden 18inin, geçen yıl belirlenen hedef doğrultusunda gayrisafi yurtiçi hasılalarının yüzde 2sini savunmaya harcamasını beklediğini ifade eden Stoltenberg, geçen yıl bu ülkelerin sayısının 11 olduğunu anımsattı. Stoltenberg, Bu, yalnızca üç müttefikin hedefe ulaştığı 2014e göre rekor bir rakam ve 6 kat artışa tekabül ediyor dedi.
Genel Sekreter, yine de NATOnun caydırıcılığını baltalamaya yönelik açıklamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, Caydırıcılık düşmanlarımızın zihnindedir. Moskovada, hazırlığımız, bağlılığımız ve tüm müttefiklerimizi koruma kararlılığımız konusunda yanlış hesaplamalara veya yanlış anlamalara yer bırakmamalıyız diye konuştu.

Son güncelleme: 18:17 14.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı