• Turkhane Logo

Müslüman kanaat önderleri, Respect İslam Enstitüsü'ne destek için buluşuyor

Hıristiyan dünyasında yaşayan Müslüman kanaat önderleri canlı yayında Respect İslam Enstitüsü’ne destek için bir araya geliyor. Müslüman aydınlar İslamiyet’in kucaklayıcı yönünü anlatacak.

20:17 21 Kasım 2020 Cumartesi
Müslüman kanaat önderleri, Respect İslam Enstitüsü'ne destek için buluşuyor
Hıristiyan dünyasında yaşayan Müslüman kanaat önderleri canlı yayında Respect İslam Enstitüsü’ne destek için bir araya geliyor. Müslüman aydınlar İslamiyet’in kucaklayıcı yönünü anlatacak.


Müslüman kanaat önderleri, 22 Kasım 2020’de Respect İslam Enstitüsüne destek için buluşacak. 

Toplantıda, Müslümanların azınlık olarak yaşadıkları batı dünyasında nesilleri yetiştirmenin önemi anlatılacak.


Müslümanların yaşadıkları topluma adapte ve entegre olmalarının, inançlarını ve öz değerlerini koruyarak varlıklarını sürdürebilmenin eğitimli olmaktan geçtiğini vurgulanacak.

Müslüman aydınlar geniş kitleleri medyadakinin aksine İslamiyet’in kucaklayıcı, güler yüzlü yorumu ile tanıştırabilmenin yolunun da eğitim kurumlarını güçlendirmekten geçtiğini ifade edecek.

Respect İslam Enstitüsü Tanıtım Direktörü Beytullah Çolak, programın İngilizce olacağını hatırlatarak, “Bu çevrimiçi Bağış Toplama Etkinliğimiz bir anlamda manevi ziyafet sofrası olacak. Oraya katılanlar, yaşadığımız asrın problemlerini iliklerine kadar hisseden uzmanların anlatımıyla eğitim davamızın önemini daha iyi kavrayıp gönüllerince maddi manevi destekte bulunacak ve yapılan hizmetlere ortak olacaklardır” dedi.

Toplantıya katılacak isimlerden bazıları şöyle:

CNN’in 2018’de en etkili 25 Müslüman Amerikalı arasında saydığı Hind Makki, İslam üzerine dünyaca ünlü akademisyen Dr. John Esposito, Afrikan Amerika’nın siyahi Müslümanların Mısır Ezher’den ilk mezun olan temsilcisi Üstad Ubaydullah Evans, Latin kökenli Müslümanların temsilcisi İmam Daniel Hernandez, Amerika’da engellilerin Müslüman topluma entegresi için seminerler veren İmam Nadir Thabatah, milyonu aşkın cemaati olan merhum Warisuddin Muhammedin kızı Laila Muhammad, sosyal medya fenomeni ve akademisyen Dr. Craig Considine.

Respect İslam Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen İslami Yüksek Öğretim Kurumlarından biri.

2015 yılından bu yana 11 programıyla 3000’den fazla öğrenciye hizmet verdi.
  We are delighted to invite you to the online Fundraising Event. Save the date and join us to support Islamic education in Amerika! Program will be aired live on YouTube.

Program date: November 22, 2020
Day: Sunday
Time: 14.00 (EST)https://t.co/TVy23DUP4q pic.twitter.com/NI1OsYw4IX — Respect Graduate School (@RespectGS) November 16, 2020  

Son güncelleme: 20:17 21.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı