• Turkhane Logo

Muazzam zaferinizi için tebrikler...

00:27 08 Kasım 2020 Pazar
Muazzam zaferinizi için tebrikler...

Joe Bidenın Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) 46ncı başkanı olarak duyurulmasından dakikalar sonra dünya liderlerinden gelecek Biden ve Kamala Harris yönetimine tebrikler gelmeye başladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Joe Biden ve Kamala Harrise ayrı ayrı mesajlar yazarak Twitterdan tebriklerini sundu. 
Modi, Biden için şunları yazdı: Muazzam zaferiniz için tebrikler Joe Biden. Başkan yardımcısı olduğunuz dönemde Hindistan-ABD ilişkilerini güçlendirmek üzere katkılarınız paha biçilemez ve çok önemliydi. Hindistan-ABD ilişkilerini daha üst seviyeye çıkarmak için sizinle yakın bir şekilde çalışmayı bekliyorum.

Hindistan kökenli Kamala Harris için de bir tebrik mesajı yazan Modi, şu ifadeleri kullandı: Kamala Harrise kalpten tebrikler! Sizin başarınız çığır açıcı ve Hint kökenli Amerikalılar için büyük bir gurur kaynağı. Eminim ki canlı ABD-Hindistan ilişkileri sizin liderliğiniz ve desteğinizle daha da güçlenecek.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitterdan paylaştığı tebrik mesajında Amerikalılar başkanlarını seçti. Joe Biden ve Kamala Harrise tebrikler! Üstesinden geleceğimiz çok zorluk var. Birlikte çalışalım! yazdı. Britanya Başbakanı Boris Johnson, Joe Biden ve Kamala Harrisi şu mesajla kutladı: ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve Kamala Harrise tarihi başarılarından dolayı tebriklerimi sunuyorum. ABD bizim en önemli müttefiğimiz. Birlikte çalışmayı ve iklim değişikliğinden ticaret ve güvenliğe, önceliklerimizi paylaşmayı bekliyorum 
Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Biden ve Harrisi Twitterdan yazdığı iki ayrı mesajla tebrik etti. De Croo, Biden için Rekor sayıda insan Bidenın seçilmesi için oy verdi. Bu Amerikan siyasi hayatının canlılığı ve demokrasisinin bir göstergesidir.

Belçika Başbakanı, Harris için ise O dünya genelinde genç kız ve erkekler için inanılmaz bir rol modeli dedi. 
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Joe Biden ve Kamala Harrisi kutladı. Trudeau, Twitterdaki mesajında şunları yazdı: Joe Biden ve Kamala Harrisi tebrik ediyorum. İki ülke olarak yakın dost, ortak ve müttefiğiz. Dünya sahnesinde özel bir ilişkimiz var. Beraber çalışmayı bekliyorum. 
İrlanda Başbakanı Micheál Martin, ABDnin seçim sonucunu şu sözlerle tebrik etti: ABDnin yeni seçilmiş başkanı Joe Bidenı tebrik ediyorum. Joe Biden hayatı boyunca bu milletin dostu oldu ve gelecek yıllarda onunla çalışmayı bekliyorum. Durumlar uygun olduğunda kendisini burada ağırlamayı da istiyorum 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitterdan yazdığı Almanca mesajda, Biden-Harris zaferini şu ifadelerle kutladı: Sonunda bazı açık sayılar görmemiz güzel. Gelecek ABD hükûmetiyle birlikte çalışmayı bekliyoruz. Yeni bir Trans Atlantik başlangıcı, yeni bir anlaşma  için işbirliğimize yatırım yapmak istiyoruz.

Tebriğe Tekrar hoşgeldin Amerika. ifadeleriyle başlayan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Biden-Harris ikilisini kutladı. 
Hidalgo, mesajında şunları yazdı: Paris Anlaşmasının 5inci yıldönümünü kutlarken bu zafer, iklim krizi açısından hiç olmadığı kadar birlikte hareket etmemiz gerektiğinin bir sembolü! 

Son güncelleme: 00:27 08.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı