• Turkhane Logo

Miçotakis’ten Türk turistlere vize açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk turistlere 10 ada için vize kolaylığı anlaşmasıyla ilgili “Bunun sürekli olacağına inanıyorum” dedi.

23:15 10 Ocak 2024 Çarşamba
Miçotakis’ten Türk turistlere vize açıklaması
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk turistlere 10 ada için vize kolaylığı anlaşmasıyla ilgili “Bunun sürekli olacağına inanıyorum” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, devlet televizyonu ERT’ye gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, ilk olarak Yunanistanın ABDden F-35 satın alma talebinin olgunlaştığını kaydederek, ABDnin bu talebe yakın zamanda cevap vermesini beklediğini söyledi.

F-16 ALIMINI ENGELLEMEYİZ

Türkiyenin ABDden F-16 satın alma talebine ilişkin soruyu cevaplayan Miçotakis, Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz diye konuştu.

Miçotakis, New Yorkta düzenlenen yatırım konulu bir foruma katılmak üzere iki hafta içinde ABDyi ziyaret edeceğini belirterek, ABDdeki yatırımcılara Yunanistandaki imkanların tanıtılacağını dile getirdi.

TÜRK TURİSTLERE VİZE KOLAYLIĞI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin son dönemde normalleştiğini vurgulayan Miçotakis, Türk turistlere 10 adaya girişte vize kolaylığı sağlanacak uygulamanın marttan itibaren başlayacağını aktardı.

Miçotakis, 10 ada, anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacak ve bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin artırılması için iki ülke arasındaki diyaloğun geliştirildiğini ifade eden Miçotakis, düzensiz göçmen sorununda da iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştiğini söyledi.

EGEDEKİ DURUM

Miçotakis, Egede coğrafyanın çok karmaşık bir yapı oluşturduğuna işaret ederek, Egedeki anlaşmazlıklar için şöyle konuştu:

Bu meselenin bir anda çözüleceğini düşünmüyorum ancak iyi niyetle yaklaşacağız, her Yunan hükümetinin bu konuları konuştuğunda ortaya koyduğu kırmızı çizgilerimizi net belirleyeceğiz. Öte yandan, geneldeki iyimser havadan da faydalanacağız, ki bunun zaten başlı başına önemli düzeyde olumlu bir etki yarattığını söyleyebilirim.

Son güncelleme: 23:15 10.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı