• Turkhane Logo

Merkel, Erdoğan için verilecek yemeğe katılmayacak

Almanya Başbakanı Merkel’in, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan için verilecek resmi yemek davetine katılmayacağı bildirildi. Söz konusu davet, birçok muhalefet partili siyasetçi tarafından boykot ediliyordu

19:38 24 Eylül 2018 Pazartesi
Merkel, Erdoğan için verilecek yemeğe katılmayacak
Almanya Başbakanı Merkel’in, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan için verilecek resmi yemek davetine katılmayacağı bildirildi. Söz konusu davet, birçok muhalefet partili siyasetçi tarafından boykot ediliyordu


Almanya Başbakanı Angela Merkelin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Bellevue Sarayında verilecek resmi yemek davetine katılmayacağı bildirildi. Der Spiegel dergisinin internet sitesinde duyurulan ve hükümet kaynaklarına dayandırılan haber, Cumhurbaşkanlığı Ofisine yakın çevrelerce de doğrulandı. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, resmi bir ziyaret için Berline gelecek olan Erdoğan onuruna Cuma akşamı Cumhurbaşkanlığı Sarayında resmi yemek daveti verecek.
Erdoğan ile iki kez görüşecek
Başbakan Merkelin yemeğe katılmamasının siyasi bir mesaj olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki her resmi yemeğin davetli listesinde doğal olarak yer alan Merkelin, bu davetlerine hepsine katılmadığı da biliniyor. Sadece çok önemli yemeklere iştirak eden Almanya Başbakanı son olarak 2015te İngiltere Kraliçesi 2nci Elizabeth, 2010da da dönemin Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani şerefine verilen yemeklere katılmıştı.
Başbakanın düzenli olarak resmi yemek davetlerine katılmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Merkelin Temmuz 2017de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping şerefine verilen yemeğe de katılmamış olmasını örnek gösterdi ve Merkel ile Erdoğanın Cuma öğlen ve Cumartesi sabah olmak üzere zaten iki kere bir araya geleceklerini hatırlattı.
Erdoğan ilk kez askeri törenle karşılanacak
Almanya Cumhurbaşkanı resmi ziyaret kapsamında ülkeye gelen her devlet adamı için resmi bir yemek de veriyor. Erdoğan için de böyle bir davetin verilmesi, Almanyada haftalardır tartışma konusu. Erdoğan, geçen 15 yıl zarfında Almanyayı birçok kez başbakan veye cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etmişti. Ancak 27 ile 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ziyaret, Erdoğanın Almanyada askeri törenle karşılanacağı ve onuruna resmi yemek daveti verilecek ilk ziyaret.
Muhalefet partilerinden birçok politikacı, Cumhurbaşkanlığı Sarayında verilecek resmi yemeği Erdoğanın izlediği politikaları gerekçe göstererek boykot ediyor.

Son güncelleme: 19:38 24.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı