• Turkhane Logo

Maduro’yu protesto eden Venezuela halkı sokaklarda

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı yüzbinlerce kişi başkent Karakas sokaklarına çıktı. Amerika kıtasındaki hemen bütün ülkeler yeni yönetimi kabul etti.

16:43 24 Ocak 2019 Perşembe
Maduro’yu protesto eden Venezuela halkı sokaklarda
Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı yüzbinlerce kişi başkent Karakas sokaklarına çıktı. Amerika kıtasındaki hemen bütün ülkeler yeni yönetimi kabul etti.

  EN ESTOS MOMENTOS Mi Caracas se desborda de Patriotismo El Bravo pueblo cumplió salio a buscar su Libertad pic.twitter.com/sivJo25Bzk — Sol Rojas (@sol651) 23 Ocak 2019

Maduro, geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerin ardından 10 Ocak’ta yemin ederek yeni başkanlık dönemine başlamıştı. Fakat bir çok yabancı ülke muhalefetin boykot ettiği seçimlere hile karıştığını belirterek tanımamıştı.

/


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ülkenin meşru başkanı olarak muhalif lider Juan Guadio’yu tanıdığını açıkladı.



/


Maduro, Türkiye ziyareti sırasında ultra yüksek ücret tarifesiyle bilinen lüks restoran zinciri Nusret’te yemek yemişti.


/


Kendisine özel olarak üretilen proları içen ve halkı açlıkla boğuşurken kendisi Türkiye’nin en pahalı restoranında et yiyen Maduro, taraftarlarına çağrı yaptı:

“Cesur ve savaşçı Venezuela halkını, bir yandan işlerine ve eğitimlerine devam ederken diğer yandan vatanın istikrarını müdafaa etmek için sokakta kalmaya ve seferber olmaya çağırıyorum.”

ABD’nin ardından Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala, Guaido’yu Venezuela’nın “geçici başkanı” olarak tanıdı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Maduro yönetimini meşru görmediklerini, bu yüzden Maduro’nun Amerikalı diplomatlara yönelik verdiği ülkeyi terk etme talimatına uymayacaklarını duyurdu.

Muduro, Türkiye’deki 7 Haziran 2015 seçimlerine benzer biçimde, Meclis çoğunluğunu kaybettiği bir önceki seçim sonrası, yeni parlamento göreve başlamadan, eski parlamentoya Yüksek Mahkeme’nin 12 üyesini seçtirmiş ve Meclis’in bütün yetkilerini elinden alan bir düzenleme yaptırmıştı. Böylece Muduro tek başına ülkedeki bütün yetkileri eline almıştı ve ardından Venezuela’da adil seçim yapılabilme ihtimali ortadan kalkmıştı.

Son güncelleme: 16:43 24.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı