• Turkhane Logo

Maduro'ya suikast girişiminde iki muhalif siyasetçi hedefte

Venezuela lideri Nicolas Maduro, kendisine karşı yapılan suikast girişiminin arkasında iki muhalif siyasetçinin olduğunu ileri sürdü. Hedef alınan siyasetçilerden birisi olan sürgündeki Julio Borges ise iddiayı reddetti.

10:19 08 Ağustos 2018 Çarşamba
Maduro'ya suikast girişiminde iki muhalif siyasetçi hedefte
Venezuela lideri Nicolas Maduro, kendisine karşı yapılan suikast girişiminin arkasında iki muhalif siyasetçinin olduğunu ileri sürdü. Hedef alınan siyasetçilerden birisi olan sürgündeki Julio Borges ise iddiayı reddetti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçen hafta Cumartesi günü kendisine karşı düzenlenen suikast girişiminin arkasında muhalif iki siyasetçinin olduğunu öne sürdü.

Maduro, saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan altı kişinin ifadeleri doğrultusunda ibrelerin Kolombiyada sürgünde yaşayan muhalif siyasetçi Julio Borges ve 2014 yılında düzenlenen hükümet karşıtı protesto gösterilerinde ön sıralarda yer alan Juan Requsensi gösterdiğini söyledi.

Devlet Başkanının, ülkede Salı akşamı televizyondan yayınlanan konuşmasında (Gözaltında alınan) ifadeler (Kolombiyanın başkenti) Bogotada yaşayan Julio Borgesi işaret ediyor ifadesini kullanırken, Böyle bir şeye dâhil olacak kadar korkak olduğunu biliyoruz dedi.


Sosyal medyada ise Requsensin polis tarafından gözaltına alındığı anların görüntülendiği videolar paylaşıldı.

Borgesden tepki

Suçlamalar üzerine Bogotadan Twitter aracılığıyla bir açıklama yapan Borges, Devlet Başkanı Maduroya hitaben Ne ülke ne de dünya bu saldırı saçmalığına inanıyor, hepimiz biliyoruz ki (saldırı) senin diktatörlüğüne muhalefet edenleri baskılamak ve onlara zulmetmek için bir düzmece ifadesini kullandı.
  .@NicolasMaduro ni el país ni el mundo te creen la farsa del atentado, todos sabemos que es un montaje para perseguir y condenar a quienes nos oponemos a tu dictadura. Sepultaste la Constitución. — Julio Borges (@JulioBorges) 8 Ağustos 2018

2017de Avrupa Birliği tarafından kendisinin de aralarında bulunduğu Venezuela muhalefetine insan hakları ve ifade özgürlüğü alanında Sakharov Ödülü verilen Borges, ayrıca Juan Requsensin dokunulmazlığı olmasına karşın gözaltına alınmasını kınadı ve Diktatörlük muhalefeti baskılamak için sözde saldırıdan faydalanıyor açıklamasında bulundu.


/


Dokunulmazlıklar kalkabilir

Venezuelada üyelerinin çoğunun Maduro yönetiminin güdümünde olduğu Kurucu Meclisin Başkanı Diosdado Cabello, Borges ve Requsensin dokunulmazlıklarının kaldırılması için harekete geçeceklerini kaydetti.

Hükümeti eleştirenler ise geçen Cumartesi günü birer kilo C-4 plastik patlayıcı yüklü iki insansız hava aracı (İHA) ile bir konuşma yaptığı sırada Maduroyu hedef alan saldırıların, hükümet tarafından muhalefeti baskılamak için bir bahane olarak kullanılacağını öne sürüyor.

Saldırıda Maduro ve yanındaki eşi herhangi bir şekilde zarar görmezken, etrafındaki askeri kurmaylarından bazıları hafif yaralar almıştı. Suikast girişimi ile ilgili olarak altı kişi gözaltına alınmış, Devlet Başkanı ayrıca dün görevi Ivan Duqueye teslim eden eski Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve ABDnin Florida eyaletindeki ismini açıklamadığı bir takım çevreleri de suçlamıştı.

Devlet Başkanı, Salı günkü konuşmasında Dışişleri Bakanlığının, saldırıyı Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletlerinden organize edenlerin de iadesi için gerekli başvuruların yapılacağını söyledi.

/ MADURO, ERDOĞANDAN NE ÖĞRENMELİ / VENEZUELA’DA DEVLET BAŞKANI MADUROYA SUİKAST GİRİŞİMİ DRONLU SALDIRI GİRİŞİMİ MADURONUN ‘ALLAH’IN BİR LÜTFU’SU!

Son güncelleme: 10:19 08.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı