• Turkhane Logo

Macron'un başı yine belada

Fransa'da savcılık, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçildiği 2017 ve 2022'deki cumhurbaşkanı seçimi kampanyalarının finansmanında

11:44 25 Kasım 2022 Cuma
Macron'un başı yine belada
Fransa'da savcılık, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçildiği 2017 ve 2022'deki cumhurbaşkanı seçimi kampanyalarının finansmanında

Euronewsin haberine göre, Ulusal Mali Savcılık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, kasımda başlatılan soruşturma kapsamında, Macronun cumhurbaşkanı seçildiği 2017 ve 2022deki seçim kampanyalarının finansmanında usulsüzlük ve danışmanlık şirketlerinin 2017 ve 2022 seçim çalışmalarına hangi koşullarda müdahale ettiği soruşturulacak.

Ulusal basındaki haberlere göre, ayrıca şirkete bazı konularda iltimas gösterildiğine ilişkin bir soruşturma daha açan savcılık, soruşturmalarla Macron ile McKinsey arasındaki bağı ve şirkete danışmanlık sözleşmeleri üzerinden nasıl finansman sağlandığını araştıracak.

Haberlerde soruşturmanın hedefinde Macronun kampanyası olduğu vurgulanırken doğrudan kendisinin de soruşturma kapsamında olup olmadığı belirtilmedi.

Fransada yolsuzlukla suçlanan danışma şirketi McKinsey hakkında ön soruşturma başlatıldı
Türkiyede gündem olan McKinsey hakkında bilmeniz gereken 6 şey
Fransa Ulusal Mali Savcılık Ofisi (PNF) 6 Nisanda, Elysee Sarayı ve hükümet için danışmanlık görevleri yürüten ABD merkezli McKinsey şirketi hakkında vergi kaçırma ön soruşturması açtığını duyurmuştu.


Daha sonra savcılık kararıyla şirketin Paristeki merkezinde arama yapılmıştı.

Macron, suçlamaların doğru olmadığını savunmuştu

Fransa Senatosunca oluşturulan komite, 17 Martta kamuoyuyla paylaştığı raporda, McKinseyin son 10 yıldır kurum vergilerini ödemediğini bildirmişti.
Raporda, 2018-2021de şirket ile yapılan sözleşmelerin bedelinin iki katından fazla artarak 1 milyar euronun üzerine çıktığı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Macron, Senatonun McKinseye yönelttiği yolsuzluk suçlamalarının doğru olmadığını savunmuştu.

McKinsey ise herhangi bir usulsüzlük yapmadığını savunuyor.

Son güncelleme: 11:44 25.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı