• Turkhane Logo

Macaristan Başbakanı Orban: "Brüksel'i işgal etmekten başka şansımız yok"

AB'nin

17:04 15 Mart 2024 Cuma
Macaristan Başbakanı Orban:
AB'nin

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin özgürlüğünü egemenliğini korumak için Avrupa Birliğinin (AB) merkezi Brükseli işgal etmeye hazır olduğunu söyledi.

Başkent Budapeştede düzenlenen milli gün etkinliğinde konuşan Orban, haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Macaristanın ayağa kalkışı için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Macaristanın özgürlüğünü ve egemenliğini savunuyorsak Brükseli işgal etmekten başka şansımız yok. Brüksele ilerleyecek ve ABye de değişim getireceğiz dedi.
14 yıldır iktidarda olan Macar milliyetçisi Orban, partisi Fideszin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük kazanımlar sağlamasını bekliyor. Avrupada yükselen aşırı sağın seçimlerde büyük başarı kazanması bekleniyor.

Bu yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını devralacak Orban, konuşmasında AB politikalarını da eleştirerek Brüksel Avrupalıları yanlız bırakıyor, hatta onlara sırtını dönüyor diye konuştu. 
İnsan hakları ve Ukrayna savaşı konusunda AByle sık sık sorun yaşayan Macaristan, birliğin aykırı üyesi olarak niteleniyor.

Son güncelleme: 17:04 15.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı