• Turkhane Logo

Lufthansa, Tahran seferlerini neden durdurdu?

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın, İran'ın başkenti Tahran'a gerçekleştirilmesi ve Tahran'dan yapılması planlanan uçuşları güvenlik sebebiyle durdurduğu bildirildi.

13:46 11 Nisan 2024 Perşembe
Lufthansa, Tahran seferlerini neden durdurdu?
Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın, İran'ın başkenti Tahran'a gerçekleştirilmesi ve Tahran'dan yapılması planlanan uçuşları güvenlik sebebiyle durdurduğu bildirildi.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Orta Doğudaki güvenlik durumu nedeniyle Tahran uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Şirket ayrıca İsrailin, İranın Şam Büyükelçiliğine düzenlediği hava saldırısına karşı Tahranın olası misillemesine karşı da alarmda olduğunu belirtti.

İran menşeli bir haber ajansı, sosyal medya platformu X üzerinden Tahran hava sahasının askeri tatbikat için kapatıldığına dair Arapça bir haber yayınladı.

Ajans, kısa süreliğine gerilimi tırmandıran haberini daha sonra yayından kaldırdı ve böylesi bir haber yayınladığını da yalanladı.

Alman hava yolu şirketi, İranın başkenti Tahrana gerçekleştirilmesi ve Tahrandan yapılması planlanan uçuşları 11 Nisana kadar güvenlik sebebiyle askıya aldığını belirtti.

Şirket sözcüsü, Orta Doğudaki durumu sürekli olarak izliyoruz ve yetkililerle yakın temas halindeyiz. Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği Lufthansanın en önemli önceliğidir açıklamasında bulundu.

Lufthansa ve iştiraki Austrian Airlines, ağırlıklı olarak Türk Havayolları ile Orta Doğu menşeli havayolu firmaları tarafından hizmet verilen Tahrana uluslararası uçuş gerçekleştiren tek Batılı havayolu şirketi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yedi İran Devrim Muhafızları mensubunun ölümüne neden olan Şam saldırısı için İsrailin cezalandırılması gerektiğini ve cezalandırılacağını söylemişti.

7 Ekimden itibaren Gazze Şeridinde İran destekli Hamasa karşı savaş başlatan İsrail, Şamdaki saldırının arkasında olduğunu doğrulamadı, ancak Pentagon busaldırıyı teyit etti.

İran saldırısı kısa sürede gerçekleşir mi?
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Hamaneyin açıklamasına cevap vererek, İranın İsraile kendi topraklarından saldırması halinde karşılık vereceklerini dile getirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da, İranı, İsraile saldırması halinde sürprizler yapmakla tehdit etti.

Amerikan medyasının, ABD ve İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırdıkları haberlere göre, ABD ve müttefikleri, İran veya destekledikleri grupların İsraildeki askeri ve hükümet hedeflerine yönelik füze ya da insansız hava aracı saldırılarının yakın olduğu inancında.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Antony Blinkenin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washingtonın İrandan gelebilecek her türlü tehdide karşı İsrailin yanında yer alacağını açıkça ifade ettiğini aktardı.

Son güncelleme: 13:46 11.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı