• Turkhane Logo

Lavrov'dan 'Putin'e diz çöktürmeli' diyen İngiliz mevkidaşına: Haydi, yap o zaman!

Lavrov, BBC'ye röportaj verdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Truss'ın "Putin'e diz çöktürmeli" sözlerine "Haydi, yap o zaman" yanıtı veren Lavrov, "Rusya tertemiz değil, neyse o, utanmıyoruz" dedi.

10:04 17 Haziran 2022 Cuma
Lavrov'dan 'Putin'e diz çöktürmeli' diyen İngiliz mevkidaşına: Haydi, yap o zaman!
Lavrov, BBC'ye röportaj verdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Truss'ın "Putin'e diz çöktürmeli" sözlerine "Haydi, yap o zaman" yanıtı veren Lavrov, "Rusya tertemiz değil, neyse o, utanmıyoruz" dedi.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BBCnin Rusya editörü Steve Rosenberge röportaj verdi. Ukraynayı işgal etmedik diyen Lavrov, Özel bir askeri operasyon ilan ettik çünkü Batıya, Ukraynayı NATOya sürüklemenin suç olduğunu anlatmanın kesinlikle başka bir yolu yoktu dedi.

BBCnin haberine göre, Rosenberg Moskovada yaptığı röportajdan notlarını paylaştı. Buna göre, Rosenberg, Ukraynada denazifikasyon (Nazilerden arındırma) operasyonu yürüttüklerini savunan Lavrova Çernihiv bölgesinde bir okulun bodrum katında mahsur kalan sivilleri hatırlattı ve Nazilerle savaşmak bu mu? sorusu yöneltti.


Lavrov ise buna yanıt olarak Bu çok yazık. Ancak BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, BM Genel Sekreteri ve buna, diğer BM temsilcileri de dahil olmak üzere uluslararası diplomatlar Batı tarafından baskı altına alınıyor. Çoğu zaman da baskı altındalar. Rusya tertemiz değil. Rusya neyse o. Ve kim olduğumuzu göstermekten utanmıyoruz dedi.

BBC, DONBASSTA GERÇEĞİ GİZLEDİ

Habere göre, Lavrov aynı zamanda BBCyi Ukraynanın doğusunda 2014ten bu yana süren Donbass kriziyle ilgili gerçeği gizlemek ile suçladı. Stoltenberg ise Donetsk bölgesine gitmek için 6 yıldır ayrılıkçı yönetimlerden yanıt alamadığını hatırlattı. Lavrov ise nedenine ilişkin Bilmiyorum dedi.

İngiltereyle Rusya arasındaki ilişkilerin durumuyla ilgili soruya ise Artık manevra yapacak yer kaldığını düşünmüyorum yanıtı veren Lavrov, Birleşik Krallıkın siyasi emelleri uğruna bir kez daha halkının çıkarlarını feda ettiğini söyledi.

İNGİLTEREYE TEPKİ: HAYDİ, DİZ ÇÖKTÜR

Lavrov, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve mevkidaşı Liz Trussla ilgili şunları söyledi: Açıkça Rusyayı yenmek gerektiğini söylüyorlar, Rusyayı dizlerinin üzerine çöktürmek gerektiğini. Haydi, öyleyse yap!

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss geçen ay Rusyaya yaptırımlarla ilgili açıklamasında Putinin Ukraynada yenilgiyle yüzleşmesini sağlamak için diz çöktürmeli demişti. 

BATININ GÖZLERİYLE İLGİLENMİYORUM

Habere göre, Donetskte idam cezası alan İngiliz askerlerle ilgili Batının gözünden onların kaderi Rusyanın sorumluluğunda görünüyor diyen Rosenberg, Batının gözleriyle hiç ilgilenmiyorum. Ben sadece uluslararası hukukla ilgileniyorum. Uluslararası hukuka göre. Paralı askerler savaşçı olarak kabul edilmiyor yanıtı aldı. Askerlerin Ukrayna ordusundan olduğunu da hatırlatan Stoltenberge Lavrovdan Buna bir mahkeme karar vermeli yanıtı verildi. 

 

Son güncelleme: 10:04 17.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı