• Turkhane Logo

Lavrov'dan gözdağı: Meşru hedef haline gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'ya silah taşıyan her kargonun 'meşru hedef' haline geleceğini söyledi.

14:38 18 Mart 2022 Cuma
Lavrov'dan gözdağı: Meşru hedef haline gelecek
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'ya silah taşıyan her kargonun 'meşru hedef' haline geleceğini söyledi.

Russia Today (RT) televizyonuna demeç veren Lavrov, Ukrayna topraklarına girecek olan ve silah taşıdığını düşündüğümüz tüm yüklerin meşru hedef olacağını çok net şekilde belirttik. Ukrayna topraklarından yükselen Rusyaya yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırma amacı taşıyan bir harekat yürüttüğümüz için bu son derece anlaşılırdır ifadelerini kullandı.

Sputnikin aktardığına göre Lavrov, Ukraynaya yönelik işgali Harekatın amacı, 8 yıl boyunca sürekli olarak öldürülen, ateş açılan sivil nüfusu korumak. Amaç, Ukrayna topraklarından artık böyle bir tehdidin yükselmemesi için Ukraynayı silahsızlandırmak ve ayrıca Ukrayna, Rusya ve tüm Avrupa ülkeleri için bölünmez güvenlik ilkesine dayanan güvenlik garantileri almaktır diyerek açıkladı.
Lavrov, yaptırımlara ilişkin ise Bu yaptırım baskısı devam edecek. Batı, ayrıca beşinci yaptırım dalgası tehdidinde bulunuyor, belki de ondan sonra bir dalga daha gelecek, fakat biz bunlara alıştık. Yaptırımların her zaman bizi sadece güçlendirdiğini söylemeliyim dedi. Rusya Dışişleri Bakanı, Şu anda Ukraynada gördüğümüz şey, Batının stratejik rotasının özüdür. Bu rotanın amacı Rusyayı marjinalleştirmek, dizginlemek, Rusyanın gelişimine son vermek ve Rusyanın dünya siyasetinde, ekonomide, sporda, sanatta, ticarette, bilimde, eğitimdeki rolünü sıfıra indirmek. Batı, bu amaçlar için bugün eşi görülmemiş adımlar atıyor. Şu anda temel eğilimlerden biri, son zamanlarda giderek daha aleni hale gelen, ABDnin dünyayı yeniden tek kutuplu dünya yapma arzusudur. Bence Avrupa, bağımsızlığını koruma girişimlerini yüzde 99 durdurdu. Cumhurbaşkanı Macron ABnin stratejik özerkliğinden ve onun için mücadele edeceğinden bahsetse de, bunu başaramayacağını düşünüyorum diye konuştu.
ABDYE ASLA BOYUN EĞMEYECEK ÜLKELERWashington yönetimini de hedef alan Sergey Lavrov ABDli şerifin yönetimi altındaki bir küresel köyün varlığını asla kabul etmeyecek aktörler var, bunlar Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika. Sam Amca onlara bir şey yapmalarını söylerse, bunların hiçbir şekilde boyun eğmeyecek ülkeler olduğunu düşünüyorum. Rusyanın da boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu söylemeliyiz dedi.
Rusya artık sadece kendisine ve geriye kalan müttefiklerine güvenebileceğini belirten Lavrov Rusyanın Batılı partnerlerine güvenebileceği yanılsamanın tamamen yok olduğunu düşünüyorum. Bu, jeopolitika bağlamında Rusya için en önemli çıkarım mesajını verdi.

Son güncelleme: 14:38 18.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı