• Turkhane Logo

Lavrov'dan ABD ile ilgili dikkat çeken 'Uzak Doğu' açıklaması

ABD'nin Uzak Doğu için bir tehdit olduğunu ileri süren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un,

15:57 05 Ağustos 2022 Cuma
Lavrov'dan ABD ile ilgili dikkat çeken 'Uzak Doğu' açıklaması
ABD'nin Uzak Doğu için bir tehdit olduğunu ileri süren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un,

Ukrayna savaşı üzerinden karşı karşıya gelen ABD ile Rusya yönetimleri arasındaki gerilim bu kez de ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosinin Çinin kendi toprağı saydığı Tayvana ziyareti sonrasında bir kez daha artmıştı.
Bu kapsamı da içine alacak şekilde açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovun ise ABDnin Hint Pasifik bölgesindeki faaliyetlerinin, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) için tehdit oluşturduğunu söylediği aktarıldı.

Evrenselde yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABDnin Hint Pasifik bölgesindeki faaliyetlerinin, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) için tehdit oluşturduğunu söyledi.
Lavrov, Kamboçyanın başkenti Punom Pende düzenlediği basın toplantısında, şu şekilde konuştu: ABD ve yakın müttefiklerinin bölgede dar yapıların oluşturulması yönündeki faaliyetleri, fikir birliği ve karşılıklı saygı temelinde hareket eden Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) için tehdit oluşturuyor. Buna AUKUS (ABD, İngiltere ve Avustralya arasındaki ittifak) gibi askeri siyasi yöndeki eylemler de dahil. Hint Pasifik bölgesinde, NATO çıkarlarının ilerletilmesi için AUKUSu kullanma eğilimi var.

Son güncelleme: 15:57 05.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı