• Turkhane Logo

Lavrov: Tahıl anlaşmasını canlandırma teklifi gerçekçi değil

Batılı ülkelerini dünyanın geri kalanına

08:24 25 Eylül 2023 Pazartesi
Lavrov: Tahıl anlaşmasını canlandırma teklifi gerçekçi değil
Batılı ülkelerini dünyanın geri kalanına

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletlerin (BM) Karadeniz tahıl anlaşmasını canlandırma çabalarını reddetmediğini, ancak yapılan önerinin gerçekçi olmadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa ülkelerini dünyanın geri kalanına tepeden bakmakla suçlayan Lavrov, iki tarafın da gelişmekte olan ülkeleri kazanma mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

New Yorkta BM Genel Kurulu’nun ardından konuşan Rus Dışişleri Bakanı, zirve haftası boyunca 30dan fazla ülkeyle görüştüğünü söyledi.

Rusyanın Şubat 2022de Ukraynayı işgal etmesinin ardından yaşanan küresel gıda krizi sonrası Moskova ve Batılı ülkeler bu krizden en fazla etkilenen gelişmekte olan ülkeleri kendi saflarına çekmek için yeni bir mücadeleye başladı.

Lavrov: Teklifi reddetmiyoruz ancak uygulanması mümkün değil

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres geçen ay Lavrova yazdığı bir mektupta, Rusyanın Karadeniz tahıl anlaşmasının yeniden başlatılmasını kabul etmesi halinde BMnin derhal uygulamaya koyabileceği dört tedbirin ana hatlarını çizdi.
Genel Kurul konuşmasının ardından Birleşmiş Milletlerde bir basın toplantısı düzenleyen Lavrov, tedbirleri reddetmediklerini fakat gerçekçi de bulmadıklarını belirterek, Genel Sekretere önerilerinin neden işe yaramayacağını açıkladık. Uygulanmaları mümkün değil ifadelerini kullandı.

Rusyanın işgalinden bu yana ilk kez Birleşmiş Milletlerde konuşma yapmak üzere New Yorka giden Lavrov ve Zelenskiy, Güvenlik Konseyinin Ukrayna konulu toplantısına katıldı ancak ikili görüşmedi.

Son güncelleme: 08:24 25.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı