• Turkhane Logo

Kuzey Kore İHA'larını düşüremeyen GÜney Kore ordusu özür diledi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün ülke hava sahasını ihlal eden Kuzey Kore'ye ait 5 insansız hava aracını (İHA) düşüremediği için özür diledi.

18:24 27 Aralık 2022 Salı
Kuzey Kore İHA'larını düşüremeyen GÜney Kore ordusu özür diledi
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün ülke hava sahasını ihlal eden Kuzey Kore'ye ait 5 insansız hava aracını (İHA) düşüremediği için özür diledi.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, insansız hava araçlarına karşı saldırı yeteneklerini artırma sözü verdi.

Güney Kore İHA savunması için seferber oluyor
Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ise ülkenin Kuzey Koreyi daha iyi izlemek için daha güçlü bir hava savunması ve yüksek teknolojili içeren insansız hava araçlarına sahip olmasını istedi.

Bakanlar kurulunda yaptığı konuşmada Yoon Suk Yeol, Kuzey Koredeki önemli askeri tesisleri izlemekle görevli bir askeri İHA birliği oluşturma planımız var ve İHA birliğinin kurulmasını dünkü olay nedeniyle mümkün olan en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Ayrıca son teknoloji İHA’lara sahip olup hava gözetleme kapasitemizi güçlendireceğiz.” dedi.

Güney Kore hava sahasını ihlal eden İHA’lar
Güney Kore, dünkü açıklamasında Kuzey Koreye ait İHAların Gyeonggi kenti yakınlarından ülkeye girdiği duyurdu.

Açıklamada, söz konusu 5 İHAdan birinin Seulün kuzeyine kadar uçmasının ardından ülke hava sahasını terk ettiği kaydedildi.
İHAların silahlı olup olmadığı bilgisine yer verilmeyen açıklamada, sivillerin zarar görmesinin önüne geçilmesi için sınırlı seviyede operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada, Kuzey tarafının provokasyonlarına sert ve hakkıyla cevap verileceği vurgulandı.

Güney Kore ordusunun savaş uçaklarını havalandırıp helikopterlerden yaklaşık 100 atış yapılmasına karşın İHAların vurulamadığı belirtiliyor.

Operasyona katılan bir “KA-1” tipi savaş uçağının ise düştüğü ancak 2 pilotun olaydan yara almadan kurtulduğu bilgisi paylaşıldı.

Güney Koreli askeri uzmanlar, son dönemlerde füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Korenin bu girişimini açık bir provokasyon olarak değerlendiriyor.

Japon hükümeti ve Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 23 Aralıkta Kuzey Korenin balistik füze denemeleri yaptığını duyurmuştu.

Son güncelleme: 18:24 27.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı