• Turkhane Logo

‘Kullanışlı aptallar’ İsveç Başbakanı provokatif eylemleri düzenleyenler için bu ifadeyi kullandı

İsveç Başbakanı Kristersson, ülkede Kur'an yakma eylemleri düzenleyenleri İsveç karşıtı dış güçlerin işine yarayan "kullanışlı aptallar" şeklinde nitelendirdi.

11:00 01 Şubat 2023 Çarşamba
‘Kullanışlı aptallar’ İsveç Başbakanı  provokatif eylemleri düzenleyenler için bu ifadeyi kullandı
İsveç Başbakanı Kristersson, ülkede Kur'an yakma eylemleri düzenleyenleri İsveç karşıtı dış güçlerin işine yarayan "kullanışlı aptallar" şeklinde nitelendirdi.





İsveç Başbakanı Ulf Kristersson İsveç’teki parti liderleriyle basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında ülkedeki Kur’an yakma eylemleri konusunda açıklamalarda bulundu.



Kristersson, açıklamasında, Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı eylemleri düzenleyenleri, İsveç’e zarar vermek isteyen “dış güçlerin işine yarayan kullanışlı aptallar” şeklinde nitelendirdi.



“Yabancı aktörlerin, hatta devlet aktörlerinin bu yaşananları İsveç’in güvenliğine doğrudan zarar verecek şekilde kışkırtmaya çalıştığını gördük” diyen İsveç Başbakanı, “Mevcut güvenlik ortamında bu türden eylemleri düzenleyen grup ve kişiler İsveç’e zarar vermek isteyen güçler için kullanışlı aptallar oldu” dedi. Kristersson, İsveç hükümetinin gerginliğin yatıştırılması için diplomatik girişimlerini sürdürdüğünü ve kendisinin bu doğrultuda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti.



***



İsveç’te Danimarka’nın aşırı sağcı siyasi partisi Hard Line’ın lideri Rasmus Paludan tarafından düzenlenen eylemde Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-Kerim’in yakılması, NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye’nin vetosu ile karşı karşıya olan  İsveç ile Türkiye arasında yeni bir gerginliğe neden olmuştu. Eylemlerin ardından İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım sürecinde Türkiye’nin vetosunu kaldırması için oluşturulan üçlü mekanizma Ankara’nın talebi üzerine iptal edilmişti.

Son güncelleme: 11:00 01.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı