• Turkhane Logo

Kripto para borsası FTX, iflas başvurusu yaptı

Kripto para platformu FTX, ABD'de iflas başvurusu yaptı. FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried istifa ettiğini duyurdu.

19:03 11 Kasım 2022 Cuma
Kripto para borsası FTX, iflas başvurusu yaptı
Kripto para platformu FTX, ABD'de iflas başvurusu yaptı. FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried istifa ettiğini duyurdu.

Kripto para borsası FTX, ABDde iflas işlemlerini başlattırken, şirketin CEOsu Sam Bankman-Fried da görevinden istifa etti.

Likidite krizi derinleşen şirketin CEOsunun adımlarına yönelik eleştiriler artmış ve düzenleyici kurumlar tarafından şirketin bazı varlıkları dondurulmuştu.

Cumhuriyette yer alan habere göre dünyanın en büyük kripto borsalarından FTXte bu hafta başlayan büyük çaplı satışların ardından Binancein FTXi satın alma planının da feshedilmesi bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki düşüşü daha da tetikledi.
Bir kaynağın dün verdiği bilgiye göre, bu haftaki büyük çaplı satışların ardından FTX yatırımcılardan ve rakiplerinden yaklaşık 9.4 milyar dolar fon toplamaya çalışıyordu.
Ancak FTXin sorunları fon açığıyla sınırlı değil. Bahamaların Menkul Kıymetler Komisyonu dün, FTX iştirâki FTX Digital Marketsın varlıklarını dondurdu.
Öte yandan, Bloomberg muhabirinin Twitterda yaptığı ancak henüz teyit edilmeyen açıklamaya göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu da Bankman-Frieda yönelik, menkul kıymet yasalarını deldiği şüphesiyle soruşturma başlattı.
BİTCOİN DÜŞÜŞTEFTXin kripto para birimi FTT iflas haberinin ardından yüzde 36 gerilerken, en son yüzde 34 düşüşle 2.4 dolardan işlem gördü.
 
Bitcoin ise haberlerin ardından kayıplarını artırırken, en son yüzde 3.7 düşüşle 16,900 dolardan işlem gördü.

Son güncelleme: 19:03 11.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı