• Turkhane Logo

Kremlin: Rusya’yı vuracak silah tedariki Avrupa'nın güvenliği için iyiye işaret olmaz

Davos Ekonomi Zirvesinde ve farklı açıklamalarda Batı’lı liderlerin Ukrayna'ya uzun menzilli askeri teçhizat tedarik edilmesiyle ilgili açıklamalara Kremlinden sert tepkiler geldi.

18:32 19 Ocak 2023 Perşembe
Kremlin: Rusya’yı vuracak silah tedariki Avrupa'nın güvenliği için iyiye işaret olmaz
Davos Ekonomi Zirvesinde ve farklı açıklamalarda Batı’lı liderlerin Ukrayna'ya uzun menzilli askeri teçhizat tedarik edilmesiyle ilgili açıklamalara Kremlinden sert tepkiler geldi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’ya yönelik saldırılar için Ukraynaya her türlü silah tedarikinin çatışmayı daha da şiddetlendireceği uyarısında bulundu. Peskov, Bu, çatışmayı yepyeni bir düzeye taşımak anlamına gelecek ve küresel güvenlik ve Avrupanın güvenliği için iyiye işaret olmayacak ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde Rusyanın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Rus birliklerinin Amerikalılar ve müttefiklerinin Ukraynaya sağladığı her türlü silahı imha etmeye hazır olduğunu, Rusyanın topraklarındaki saldırıları cevapsız bırakmayacağını söyledi.
Scholz: Ukraynadaki savaşın sona ermesi için Rusyanın yenilgiye uğraması gerekliDavostaki Dünya Ekonomi Forumuna katılan çeşitli ülkelerden siyasetçi ve temsilcilerin açıklamalarında Ukraynada barışın ancak Rusyanın topyekün kaybetmesi halinde tesis edilebileceği görüşü dillendirilmişti. Özellikle Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Ukraynadaki savaşın sona ermesi için Rusyanın askeri bir yenilgiye uğraması gerektiği açıklamalarına cevap veren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev nükleer güç olan Rusyanın kaybetmesinin nükleer savaş sebebi olabileceğini söyledi.
Telegram hesabından yaptığı bir paylaşımla bu görüşü savunanlara uyarıda bulunan Medvedev, Zavallılar arasından hiçbirinin aklına şu temel çıkarımı yapmak gelmiyor: Konvansiyonel savaşta bir nükleer gücün yenilmesi, nükleer savaş çıkmasına neden olabilir. Nükleer güçler, kaderlerinin bağlı olduğu büyük çatışmaları kaybetmediler ifadelerini kullanmıştı.
TURKHANE.com - MoskovaABD, Ukraynanın Kırımı ele geçirmesine yardım edebilirBu arada The New York Times, Beyaz Sarayın Kırım yarımadasına saldırı yapabilmesi için Kieve silah sağlayacağını yazdı.
Haberde Washingtonun, Rusyanın yarımada üzerindeki kontrolünü kaybetme riskini hissetmesi durumunda, bunun Ukraynanın gelecekteki müzakerelerdeki konumunu iddiaya göre güçlendireceğine inandığı iddia ediliyor. Aynı zamanda, Batıda artık Moskovanın taktik nükleer silahlarla misillemede bulunabileceğine dair korkunun olmadığı yorumları yapılıyor.

Son güncelleme: 18:32 19.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı