• Turkhane Logo

Kralın cenaze töreni için 340 milyon TL!

Geçen yıl hayatını kaybeden Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 5 gün sürecek cenazesi dün başladı. Yeni kral Maha Vajralongkorn babası için hiçbir masraftan kaçınmadı.

15:28 27 Ekim 2017 Cuma
Kralın cenaze töreni için 340 milyon TL!
Geçen yıl hayatını kaybeden Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 5 gün sürecek cenazesi dün başladı. Yeni kral Maha Vajralongkorn babası için hiçbir masraftan kaçınmadı.

5 gün sürecek törende Kral Adulyadeje karşı son görevini yerine getirmek isteyen yeni kral Maha Vajralongkorn babası için hiçbir masraftan kaçınmadı.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej ölümünden bir yıl sonra 250 bin kişinin katıldığı törenle uğurlanıyor. Prenses Sirivannavari Nariratana cenaze töreninde yürüyor.


SİYAH RENKLİ KIYAFET ŞARTI

Törene katılmak için siyah renkli kıyafet şartı getirildi. Kral’ın yakılacağı altın kaplama krematoryumun yapımı 10 ay sürdü. 222 yıllık özel altın kaplama cenaze aracına konularak askeri geçit töreniyle krematoryuma taşındı.

OTEL VE RESTORANLAR DIŞINDA TÜM İŞLETMELER KAPALI

Üst düzey güvenlik önleminin alındığı alan yakınlarında otel ve restoran dışındaki işletmeler kapalı kaldı. Alana giden bazı yollar tamamen trafiğe kapatıldı.Cenazeye Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker katıldı.Tayland’da 70 yıl hüküm süren Kral Bhumibol Adulyadej, akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliğinden ölmüştü.

5 GÜN SÜRECEK

Dün başlayan cenaze töreni 5 gün sürecek.

Töreni seyredebilmek için günler öncesinden Sanam Luang Meydanına gelen yüzlerce kişi, zaman zaman yağan yağmur ve sıcak havaya aldırış etmeden dışarıda bekledi.Halkın, alana kimlik kartlarını göstererek girmesine izin verildi. Törene katılmak için siyah renkli kıyafet şartı getirildi.

CENAZE ALANINDAKİ OTELLER HAFTALAR ÖNCESİNDEN DOLDU

Sanam Luang civarındaki oteller, haftalar öncesinden doldu.Krala dua etmek isteyenler için ülkenin tüm eyaletlerinde altın krematoryumun küçük birer replikası yapıldı.

Replikalar önünde uzun kuyruk oluşturan Taylandlılar, Kral Bhumibol’a saygılarını göstermek amacıyla krematoryuma sandal ağacı çiçekleri bıraktı.

Son güncelleme: 15:28 27.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı