• Turkhane Logo

Koronavirüs günlüğü; Dünya genelinde 3.1 milyon vaka, 217 binden fazla ölüm

Almanya'da Koronavirüs'ün bulaşma katsayısı yeniden arttı

18:31 29 Nisan 2020 Çarşamba
Koronavirüs günlüğü; Dünya genelinde 3.1 milyon vaka, 217 binden fazla ölüm
Almanya'da Koronavirüs'ün bulaşma katsayısı yeniden arttı




Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakaları 3 milyon 116 bini aştı. Koronavirüs kaynaklı ölümler ise 217 binin üzerine çıktı.


Salgının merkezi hâline gelen ABDde vaka sayısı 1 milyonu geçti. ABDde en az 58 bin insanın Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. 

Geçen haftalarda Koronavirüsün bulaşma hızında yavaşlama görülen Almanyada Covid-19 bulaşma kat sayısı 0.9 seviyesinden yeniden 1 seviyesine çıktı. Bu katsayı bir kişinin bir kişiye Koronavirüs bulaştırdığını gösteriyor. Almanyada dün açıklanan verilere göre vaka sayısı 159 bin 912 olarak kaydedildi. 

Rusya’da salgınla ilgili son durum kamuoyuyla paylaşıldı. Günlük vaka sayısı 24 Nisan’da 5 bin 849, 25 Nisan’da 5 bin 966, 26 Nisan’da 6 bin 361 ve dün 6 bin 198 olarak kayıtlara geçerken, Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilerde son 24 saatteki yeni vaka sayısı 6 bin 411 olarak duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan ücretli izin kararının 11 Mayısa kadar uzatıldığını açıkladı.

Fransa Başbakanı Edouard Phillipe, Koronavirüs kısıtlamalarının hafifletileceği 11 Mayıs sonrası ülkede uygulanacak önlemleri ve planları duyurdu. Fransada anaokulu ve ilkokullar 11 Mayıstan sonra açılmaya başlayacak. Bugün (29 Nisan 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

İsveçte vaka sayısı 20 bini aştı

İsveçte yeni tip Koronavirüs vaka sayısı 20 bini aştı. İsveç Kamu Sağlığı Birimi, ülkede Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 462ye çıktığını duyurdu. İspanyada günlük ölüm sayısında artış

Yeni tip Koronavirüsün dünya genelinde en çok ölüme yol açtığı üçüncü ülke olan İspanyada, hayatını kaybedenlerin sayısı dün yüzde 50 oranında arttı.

İspanyada son birkaç günde, günlük Koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı 300’ün altına inerek 1 ayın en düşük seviyelerini görürken, bugün yüzde 50 arttı. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre dün 301 olarak açıklanan rakam bugün 453 olarak kayıtlara geçti.

KKTC Başbakanı: Salgın kontrol altına alındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, ülkede Koronavirüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alındığını söyledi. Başbakan Tatar, Rehavete kapılmadan sorumluluklarımıza sıkı sıkıya bağlı kalarak, aynı duyarlılıkla mücadelemize devam etmeliyiz dedi.

Öte yandan, Bilim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmeye atıf yapan Tatar, Salgının ülkemizde görüldüğü 9 Mart 2020 tarihinden itibaren yapmış oldukları matematik modellemelerle salgını izleyen bilim insanlarımızdan almış olduğum bilgi doğrultusunda dün itibarıyla ülkemizde R0 değerinin birin altına düştüğü ve salgının kontrol altına alındığı yönündedir. Rehavete kapılmadan sorumluluklarımıza sıkı sıkıya bağlı kalarak, aynı duyarlılıkla mücadelemize devam etmeliyiz ifadelerini kullandı.

Güney Kore de 24 saat içinde 9 yeni vaka kaydedildi Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, son 24 saat içinde ülkede 9 yeni Koronavirüs vakası kaydedildiğini açıkladı. Günlük can kaybı sayısının ise 2 olduğu kaydedildi. 
 
Güney Korede kaydedilen toplam vaka sayısı 10 bin 762, ölüm sayısı ise 246 olarak belirtildi. Çin, Mayıs sonunda 3 bin kişilik Kongre toplantısı gerçekleştirecek 

Koronavirüsün sıfır noktası olan Çinde Koronavirüs önlemleri hafiflemeye devam ediyor. Salgın nedeniyle 5 Martta yapılması beklenen büyük yıllık Kongre toplantısının 22 Mayısta başlayacağı duyuruldu. 

Ulusal Halk Kongresine yaklaşık 3 bin milletvekili katılacak. 

Çin de son 24 saat içinde 22 yeni vaka kaydedilirken hiç ölüm yaşanmadığı belirtildi.  

Son güncelleme: 18:31 29.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı