• Turkhane Logo

Koronavirüs: Çin'de ligler iptal, maske kıtlığı yaşanıyor

Dünya, Çin'den yayılan koronavirüs ile tam bir alarm içinde.

18:05 30 Ocak 2020 Perşembe
Koronavirüs: Çin'de ligler iptal, maske kıtlığı yaşanıyor
Dünya, Çin'den yayılan koronavirüs ile tam bir alarm içinde.





Günden güne ölüm ve vaka sayıları artarken Türkiyede de hastanelerde yüksek güvenlik önlemleri alınıyor.


Ankara Şehir Hastanesinde personele yapılan duyuruda Çine seyahat öyküsü olan vatandaşlardan başvuru yapıldığı, üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan hastalara cerrahi maske takılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Cumhuriyetten Mahmut Lıcalının haberine göre duyuruda, şu anda hastanede 2019 yeni koranavirüs (2019 nCov) enfeksiyonu tanılı hasta bulunmadığı vurgulandı. 

Duyuruda Çine seyahat öyküsü olan vatandaşlardan başvuru yapıldığı ifade edildi. Duyuruda ilgili hastaya maske takılması ve personelin de maske kullanması gerektiği konusunda uyarı yapılarak şu bilgiler verildi:

 Hastanemiz personelinin dikkatine! Şu anda hastanemizde 2019 yeni koronavirus (2019-nCoV) enfeksiyonu tanılı hasta bulunmamaktadır. Çine seyahat öyküsü olan vatandaşlarımızdan başvuru olmuştur. Bu durumda üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan hastaya cerrahi maske takılması, bu hastalara hizmet sunacak sağlık personelinin de sadece cerrahi maske takması yeterli olup, el hijyeni uygulaması ve aerosolizasyon oluşma olasılığı olan işlem (entubasyon, aspirasyon gibi) uygulanacağı zaman personelin N95 maskesi takması gereklidir. Bunun dışındaki uygulamaların yeri yoktur. Önemle duyurulur.  

Çinde 170 kişinin ölümüne yol açan, 7 binden fazla kişiye bulaşan virüs sonrası maske kıtlığı da yaşanıyor.

Rudawın haberine göre, Çinde bazı uçak yolcuları başlarında poşet ve pet şişelerle korunmaya çalışırken görüntülendi.

BBC için Çinde kameramanlık yapan gazeteci Edward Lawrenceın paylaştığı bir karede, bir havalimanındaki kadın hem maske, hem de plastik poşetle görünüyor.

Çinde şu an yüz maskesi takmayan yolcuların herhangi bir toplu taşıma aracına binmesine izin verilmiyor. 

The Guardian gazetesinin yayınladığı görüntülerde de, Jiujiangdaki bir fabrikanın dışında insanların maske için birbirleriyle yarıştığı görülüyor.

Öte yandan Çine bağlı yarı özerk Hong Kong yönetimi de bir dizi önlem açıkladı ve iki ülke arasındaki geçişleri sınırladı.

Çin ile Hong Kong arasındaki uçak seferleri yarıya indirildi, Çin anakarasına yapılacak seyahatlere izin verilmeyeceği de duyuruldu.

Futbol federasyonu da Çin Süper Ligi de dahil olmak üzere ülke çapındaki bütün futbol maçlarının askıya alındığını açıkladı.

Son güncelleme: 18:05 30.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı